I natt utsågs Bad Bunny till Artist of The Year under MTV:s årliga gala VMA:s. Den 28-årige reggaeton/latin trap-artisten är superhet och har just nu hela fyra låtar bland de tio mest streamade i världen, och senaste plattan Un Verano Sin Ti (En sommar utan dig) är en supersuccé i hela världen.

Artisten, egentliga namn är Benito Antonio Martinez Ocasio, fortsatte också att visa att han är en artist som inte låter sig sättas i fack. Under nattens gala hånglade han både med en manlig och en kvinnlig dansare till publikens jubel då han framförde hiten Titi Me Pregunto.
Kanske var det en blinkning till det klassiska Britney, Madonna & Aguliera-pussandet 2003.

Men kyssandet går helt i linje med vem Bad Bunny är.
2020 gick Ricky Martin ut och kallade honom”an icon for the Latin Queer community”.  Vilket fick delar av HBTQ+communityt att ifrågasätta hur en uttalat straight man kunde ses som en ikon. Men faktum är att Bad Bunny verkligen visat att han är en allierad.

Bad Bunny har flera gånger hyllats för sin support av HBTQ+communityt. Under ett liveframträdande i Jimmy Fallons talkshow 2020 bar Bunny en t-shirt med texten ”Mataron a Alexa – No a un Hombre con Falda” (De dödade Alexa, inte en man i kjol”). Texten syftade på ett uppmärksammat mord i hans hemland Puerto Rico där transkvinnan Alexa Negrón Luciano brutalt mördades och sedan felkönades i nyhetssändningar och av polisen. Bad Bunny har även öppet protesterat mot Puerto Ricos guvernörs attityd mot sexuella minoriteter och könstillhörighet samt kritiserat reggaetonstjärnan Don Omars homofoba kommentarer i sociala medier.
”Homofobi här och nu? Vad pinsamt mannen”, twittrade Bad Bunny.
Han har genom hela karriären utmanat normer och i videon till Yo Perreo Sola gick han full drag, och låten Caro fick en video där en kvinna spelade honom som kysser en man. Just den videon fick många att spekulera huruvida detta var ett sätt att komma ut som bisexuell, men det förnekade Bad Bunny och sa att etiketter inte var viktiga för honom när LA Times intervjuade honom.

– Sexualitet definierar inte mig. I slutändan vet jag inte om jag kommer att gilla en man om tjugo år. Man vet aldrig med livet. Men för tillfället är jag straight och gillar kvinnor.

Bad Bunny syns just nu på bio i Brad Pitt-filmen Bullet Train och kommer framöver att blir den första latino-skådisen att spela en huvudroll i en Marvel-film då han antar rollen som superkraftsbrottaren El Muerto.

Bad Bunny under MET-galan tidigare i år.