I fyra år har Gunn Lundemo producerat scenen på Stockholm Pride. Men nu lägger hon ner. Anledning? Det är dags att storsatsa på hennes karriär som DJ och musikproducent.

– Jag har varit DJ i 13 år. Jag har gjort så många spelningar och jag vill ta det till nästa nivå. Om jag ska nå dit jag vill och bli topp 20 största DJs i världen inom två år så måste jag släppa Pride-scenen. Det är ett för stort jobb som tar otroligt mycket tid.

Vilka har varit höjdpunkterna under tiden som scenproducent för Pride? 

– Jag gjorde mitt första år 2016 som extern scenproducent för lördagen och tog hit Ruby Rose vilket blev bra. Jag ville bidra med en internationell touch eftersom det är en så stor festival. Sen tog jag över 2019 med ambitionen att skapa en bredare scen, en med mer mångfald, mer internationellt. En viktig scen helt enkelt.

Men vilket år blev bäst? 

– 2019 och 2022. Sen är jag jättenöjd med Summer Stream som vi hade under pandemin. Det blev en så himla bra festival där vi nådde ut till så många som satt hemma, det kändes viktigt.

Och nu tänker du alltså bli topp 20 största DJs i världen på två år? Det är ju så kort tid!

– Jag tycker att det är realistiskt. Det är ganska lång tid tycker jag om jag jobbar heltid på att få det att hända. Det här är min ambition och jag ska ge det allt jag har. Jag har hållit på länge och blivit riktigt duktig. Jag har rest runt i världen och vet hur det fungerar. Jag är redo att springa och jag förtjänar att ta den platsen.

Gunns stora satsning för att erövra musikvärlden drar igång med full kraft idag med släppet av sin allra första låt Lose Control som hon gjort tillsammans med Göteborgsbaserade musikskaparen och artisten Blizz Bugaddi.

– Nästa år planerar jag att släppa en ny låt minst varannan månad, berättar hon.

Lyssna på Gunns musikdebut med Blizz Bugaddi nedan!