Tegan and Sara – äntligen tillbaka i Sverige

De kanadensiska tvillingsystrarna Tegan and Sara är ute på världsturné med nya skivan Heartthrob, som släpptes i februari tidigare i år. Med låtar som ”Closer” och ”I was a Fool” har de tagit sig in i svenskarnas pophjärtan. Den 15 juni gästar de Hultsfredsfestivalen, som flyttat till Sigtuna, och tjejerna är mer än redo att möta de svenska fansen.
– Vi är verkligen superexalterade, vi har alltid så himla roligt i Sverige, säger Sara.
– Det är ju inte första gången vi är här och vi hoppas att det inte blir sista. Publiken är alltid så engagerad, vi älskar det.

Tegan and Sara är kända för sitt karaktäristiska indiepopsound med låtar som ”Walking with a Ghost”, ”Back in your head” och ”Alligator”. Med den senaste skivan har tvillingarna dock svirat om till ett mer renodlat popsound. De skriver fortfarande låtarna själva men har tagit hjälp av låtskrivaren Greg Kurstin, som tidigare har arbetat med Lily Allen, P!nk, Kelly Clarkson, och det hörs. Från ett akustiskt sound, som var alldeles utmärkt för små klubbspelningar, till mer elektroniskt sound som passar bättre för festivaler och arenor. Förändringen förklarar tjejerna som en naturlig övergång i deras karriärer, en fråga om överlevnad. Och med ett uppiffat sound kan vi alla förvänta oss det bästa på lördag.
– Ni kan förvänta er en jäkla show, det kommer bli grymt och vi ser verkligen fram emot att spela i Sverige igen.