Erick Adame är en Emmy-nominerad meteorolog som presenterade vädret i det amerikanska nyhetsprogrammet Spectrum News i 15 år. I slutet av september gick han ut med ett uttalande på sina sociala medier där han förklarade varför han hastigt skulle försvinna ur tv-rutan – han hade fått sparken.

”Förutom att vara en offentlig person som synts på den största kanalen i landet för miljoner tittare fem dagar i veckan i över ett och ett halvt decennium, så har jag också i hemlighet gjort framträdanden på en webcam-sida för vuxna. På den här sidan levde jag ut tvångsmässiga behov i mitt hem genom att uppträda för andra män. Det var i 100 procent samförstånd från bådas sidor, jag betalades inte för att göra det här och det var absurt av mig att tro att jag kunde hålla det privat. Som offentlig person förstår jag att jag har ett ansvar som kommer med de privilegier jag avnjutit. Men låt mig vara tydlig: Jag ber inte om ursäkt för att jag är öppet gay och sex-positiv. Det är gåvor som jag inte skäms för” skrev Adame i september och försvann.

Nu berättar Adame om tiden som följde, de läckta filmerna som skickades till hans tidigare arbetsgivare och om ”sexual förövare” som använder materialet för att förnedra honom.

”Det har gått ett tag sedan ni hörde min röst eller såg mitt ansikte, och det är för att det har varit ett par tuffa månader för mig. Bilderna skickades till mitt jobb och till min mamma. Jag vill vara tydlig, jag ville aldrig att de här bilderna skulle delas eller spridas. Det jag vill är att dessa människor ska lämna mig ifred. Jag är sårad och jag önskar att man kunde fokusera mer på det faktum att de här filmerna finns, fast de inte borde finnas” säger han och förklarar att han filmats utan vetskap.

”Låt mig förklara hur allt det här gick till. Jag tog för givet att allt som hände framför kameran försvann så fort jag stängde min laptop, att det då bara existerade i minnet. Det jag inte visste var att vissa spelade in mig, och ibland spelades jag också in av bottar som automatiskt laddar upp material på en annan webbsida, och det görs helt utan ens godkännande. På många av dessa webbsidor är det också möjligt att ladda ner hela videon för en avgift. Så någon där ute tjänar alltså pengar på att du haft sexuell aktivitet över webbkameran, utan att du vet om det” berättar Adame.

Strax efter den klargörande videon visar han också upp en bild på sin nya kärlek som han träffade 2022 ”trots allt som hänt”.

”Jag är en man som vill bli älskad, precis som vilken annan som helst. Jag har tur som har hittat det” skriver han.