Det har stormat rejält kring den ickebinära The Flash-skådisen Ezra Miller som inom loppet av ett år gripits två gånger för fyllebråk på Hawaii, fått tre separata besöksförbud utfärdade mot sig, filmats när hen tog strypgrepp på ett fan och anklagats för att ha brutit sig in i sin grannes hus och stulit flera flaskor med sprit.

De sistnämnda anklagelserna skulle kunnat kosta skådisen ett 26 år långt fängelsestraff om hen erkänt sig skyldig till de tre åtalspunkterna. Men i en överenskommelse med rätten står det nu klart att Miller endast får ett år villkorlig dom, 500 amerikanska dollar i böter och alkoholrestriktioner. I överenskommelsen för det mildare straffet ingick att Miller erkände sig skyldig till olaga intrång.

I augusti gick Miller ut med ett uttalande om de senaste årens händelser och berättade att hen led av ”komplexa psykiska hälsoproblem” som hen fick behandling för.

2021 spelade Miller in superhjälte-filmen The Flash som har premiär sommaren 2023. Produktionsbolaget Warner Bros, som ligger bakom filmen, har inte gett några indikationer på att Miller kommer klippas bort efter kontroverserna.