Direkt till final gick föga oväntat Marcus & Martinus med sin lasershow Air. Ett väntat resultat, och den låt som QX Schlagerprofiler kände sig mest säker på inför kvällens program. Det ÄR en vinnarkandidat, och borde rimligtvis vara topp5 i Friends. Slutvinnare tror jag inte att den riktigt räcker för. Jag gissar att den har stora fans i de yngre i målgrupperna men inte är lika starkt förankrad i de äldre. Men rättvist såklart att den gick till final, för låten är stark och grabbarna stjärnor. Jag är glad att snacket bakom kulisserna är så positivt, killarna är urtrevliga och långt ifrån vad många ex-barnstjärnor brukar vara.
Den norska duon vann ju också gårdagens publikundersökning stort, mest just tack vare barnen som var helt lyriska i arenan i Lidköping.

Den andra finalisten blev Paul Rey, precis som vi tippade igår. Ett snyggt nummer ska premieras, och Paul Rey hade veckans snyggaste. Helt rättvist.

Men kvällens finaste var såklart att Melanie Wehbe tog sig till semi! Regnbågsrepresentationen lever, och helvete vad Melanie levererade ikväll! Ett ursnyggt nummer och hon kopplade på allt när det väl gällde. Det lilla krutpaketets semi-biljett var kvällens absolut finaste, och hennes ödmjukhet och starquality är beundransvärd. Vilken röstuppvisning hon bjöd på.  Hela paketet kändes finalvärdigt och det känns otroligt rättvist att Melanie äntligen fick sitt stora folkliga brejk. Heja!

Den andra semifinalisten blev Nordmans Släpp alla sorger. Tja, det var ju som vi tippade. En okej Nordman-låt fick en okej placering. Men jag tror den får det tufft i semin där Elov & Beny och THEOZ redan väntar.

Ut åkte Ida-Lova med sin fina ballad Låt hela stan se på. Hennes fina femteplats var snöplig, men vilken debut för 18-åringen! Henne kommer vi se mer av. Vilken otrolig röst!
Sexa blev Laurells Sober och sist blev Casanovas dansbandsrökare Så kommer känslorna tillbaka.

Jag tycker att programmet var bra.  Vi fick en utspännande omröstningen och programledaren Jesper Rönndahl träffar inte alltid rätt, men när han är kul är han riktigt jäkla rolig. Hans stadsbesök var urkul, och snacket med synspråkstolkaren var lika märkligt som roligt. Men bäst var hans och Farahs roast av varann. Jag skrattade högt flera gånger, och flera skämt drog det rätt långt. Exakt som jag vill ha min Mello.

Slutligen, som jag nämnde i gårdagens inför-artikel: Vilken jävla smash AfroDite bjöd på. Deras cover av Bang-en-Boomerang måste släppas i studioversion! Jag vill dansa till den omgående!

Nu ställer in siktet på Malmö där allt avgörs: Vi hoppas såklart att QX coverqueens Loreen och Mariette ställer skåp.