Snacka om succé! QX-galanominerade pjäsen Arvs återvändo till Dramaten nästa höst var mer än efterlängtad. Biljetterna till ALLA 14 föreställningar hösten 2024 sålde slut på bara några timmar, och snart var alla föreställningar belagda med skyten ”slutsålt”.
– Vi är otroligt glada över intresset för Arv och ser nu över möjligheterna att öppna upp för fler föreställningar, säger Lena Törner, presschef på Dramaten.

Uppsättningen av den amerikanske dramatikern Matthew Lopez i regi av Carl Johan Karlson har fått urfina recensioner och varit en snackis i teatervärlden sedan den hade premiär i höstas. Arv (The Inheritance) handlar om en grupp homosexuella män i New York där en yngre friare generation ställs mot den äldre som överlevt AIDS-epidemin och samhälle av förtryck.
Pjäsen ges både som heldagsföreställning på åtta timmar och 20 min, inklusive matpaus, eller som två separata föreställningar på vardera tre timmar och 15 min.  I rollerna syns bland annat Nils Wetterholm, Maurits Elvingsson, David Fukamachi Regnfors, Per Öhagen, Johan Holmberg, Samuel Astor, Markus Berg och Christopher Lehmann.