Finalen är över och det blev en silvermedalj för Fontana som efter att ha gjort entré i stora rosa vingar vunnit en maxi-övning, bara behövt mima för sitt liv en gång, och dessutom gett twerkandet ett nytt ansikte.

Hur känns det, du kom tvåa i Drag Race Sverige?
– Åh, det känns jättebra! Jag känner mig som en vinnare, som fick chansen att berätta min historia, visa upp mitt artisteri och min drag inför Sverige. Att komma så långt som till andraplatsen är fantastiskt.. Jag var ju med i alla avsnitt och fick göra alla klassiska Drag Race-ögonblick så för mig är det ”check! check! check”. Och jag är så tacksam att få visa en drag-invandrare i Sverige, och att jag fick så mycket plats i programmet.

Hur var det att stå i final mot Vanity och Admira?
– Det var de två som jag såg hade potential att ta sig så långt från början. De var så duktiga och pushade mig att bli bättre. The preassure var ON från dag ett när jag såg dom (skrattar).

Vanity surade lite på dig i finalen när ni småtjafsade om era egenskrivna texter..?
– Haha, från min sida var det bara skoj när Vanity var lite sur. Hon tog det seriöst och det triggade nog mig att reta henne lite mer.

Trodde du att du skulle vinna?
– Absolut inte. Admira förtjänar verkligen kronan. Hon har hållit på längre och är otroligt duktig. Det är klart att jag ville vinna och kämpade hårt för att komma så långt som möjligt, för man är ju där för att vinna.  Men i det här scenariot var det rätt att hon vann, och vi fick ett fint ”sisterhood”.

Är du nöjd med hur du har framställts i tv?
– Jag är så nöjd! Den ni sett i tv är den jag är.  Jag har mycket energi, skriker och är färgglad, det är den jag är. Och jag fick jättemycket tv-tid, vilket känns fint. Jag hoppas att jag inspirerat alla som är som mig, som inte vågat ta steget ut och leva sina drömmar.

Ångrar du något?
– Under inspelningarna hade jag så mycket ångest för det var så mycket press. Man är i en bubbla och jag var konstant rädd att åka hem, och det påverkade min mentala hälsa. Jag var inte alltid på topp. Så jag önskar att jag kunnat vara lite lugnare och bara fokusera på utmaningarna istället för att oroa mig så mycket. Det var så mycket ångest under programtiden, men SVT och produktionsbolaget Mastiff hade en fantastisk psykolog som varje dag frågade hur vi mådde och vi fick fantastiskt stöd längs hela resan.

Du har fått en stor fanskara i Brasilien?
– Ja, det känns som ett ”full circle moment” för mig att så många från landet jag kommer från hör av sig. De som kommenterar är i samma ålder som jag var när jag upplevde så mycket jobbigt i Brasilien, och de har upplevt samma saker som mig. De hittar ingen förebild där, så då blev jag en förebild här borta i Sverige. Att jag nu får chansen att connecta med dem är fantastiskt. Det är en stor del till att jag ville vara med, för att vara en person som visar att det går, att det finns ljus i slutet.

Du fick bara lipsynca en gång och det var säsongens bästa lipsync tycker jag, hur ar det att göra Euphoria framför Loreen?
– Tack! Det där är ju mitt rätta element, performance med hair flips, kicks, dans och så.  Och att få mima till den absolut bästa låten i historien och göra det framför Loreen var fantastiskt.

Twins-looken med Anthony blev väldigt hyllad, var fick du idén ifrån?
– Ja, den är ju inspirerad av The Shining. Det är inte s många som vet att jag är besatt av skräckfilm. Men om man ser alla mina looks så ser man element av det i flera. I tvilling-utmaningen ville jag kombinera min färgglada makeup med den här skräck-looken. Men jag var skeptisk till att buda in de här hedersmännen i vårat rum först. Varför skulle vi bjuda in dem när de redan har så mycket plats ändå? Jag har också alltid varit så rädd för den typen av manliga män för de har  varit elaka mot mig hela livet. Men det blev så bra, och jag lärde mig också mycket av detta.

Det här med att du rakade av ögonbrynen på honom..?
– Ja, men för mig var det inte bara en estetisk grej. Det handlade om att jag ville ge Anthony ”the full drag experience”. Det är många av oss som gör det, och i och med att vi rakade av dom kom han in i vår kultur på riktigt. Det är inte bara att sätta på sig peruk och smink, och sen är det klart. Så det var lite av ett statement. Och jag är så tacksam att han ville gå all in.

Har ni kontakt idag?
– Absolut! Vi är vänner och jag var hans ”stödkompis” när han var i New York då han hörde av sig. Vi är ”sisters for life”. Han har fått mig att öppna mig för den typen av macho-killar, och nu har vi pratat om att jag ska testa boxning.

Vad har varit roligast?
– Finalen var roligaste. Min styrka är att jag får skriva musik samtidigt jag får vara en popdiva med rap och dans. Det var kul att vara med i den typen av utmaning i sista programmet. Talangshowen var också kul, att få visa samban.

Blir du igenkänd?
– Haha, det roliga är att folk skriker ”Unna daj” överallt, och till oss alla. Det är mycket barn som älskar oss vilket gör mig så glad. Tänk om lilla Gabriel hade haft nåt sånt här att titta på som liten? Och det är så stort över hela världen: Min tweet fick över 500 000 visningar på WoW-kontot! Så det är många som skickar kärlek hela tiden.

Vem har du kommit närmast?
Elecktra, Vanity, och Admira. Innan programmet följde vi varann på Insta och nu är vi vänner. Det roliga är att jag inte fattade att det var Elecktra först när hon gjorde entré. Hon var ju gråhårig och jag var så van att se en glammig blond Queen. Men sen öppnade hon munnen och då förstod jag.

Britney verkar betyda mycket för dig, varför?
– När jag var lilla Fontana som var ”jättebög” så älskade jag alla hennes låtar. Det var den musiken som kom till mig först, allt var liksom som gjort för mig. Jag var obsessed. Jag har följt hennes resa, och nu verkar hon ha frid och det gör mig glad att se. Den hon är i sociala medier, det är hon på riktigt. Men att göra henne i Snatch Game var svårt. Jag har en språkbarriär, har inte svensk humor och kan inte alla referenser. Den utmaningen var väldigt jobbigt.

Du har berättat om ditt tuffa förhållande till din familj i Brasilien, hur är din familjesituationen i Sverige?
– Jag har min man och vi har varit tillsammans i några år.  Han och många gaykillar som kommit från Brasilien till Sverige är mina största stöd. De känner igen sig i mig, och vi har en gemensam story. Min familj i Brasilien… mamma såg första avsnittet men jag har inte hört något efter det.  Jag vill inte tänka på det så mycket eftersom det är jobbigt.

Du har ju släppt musik förut, blir det musik?
– Det blir det. The Fontana Show ska släppa nya låtar, och jag älskar att kombinera musiken med allt som drag innebär. Och nu med Drag Race ligger allt rätt i tiden. Jag jobbade förut med skivbolag som ville ha mer Mello, men nu är jag inne på electropop och lite åt Dua Lipa/Pablo Vittar-hållet. Pablo är min stora idol när det gäller musik.

Slutligen, vad händer nu?
– Jag har fått så mycket kärlek och massa följare och jag vill bara ge tillbaka till dem. Jag har stora grejer som kommer i mina sociala medier så håll utkik där. Bland annat blir det en online store där jag kommer sälja sånt som Gabriel vill ha. Tänk ”slutty shorts”, ”cropped tops” , allt väldigt Barbie och väldigt bögigt (skrattar).