Ja, men det där gick ju som en dans. Loreen säkrade Sveriges sjunde seger genom att få flest röster från jurygrupperna och näst flest röster av folket. Det gjorde att hon klådde Finland som fick flest av folket, men halkade efter lite i juryomröstningen. Finland låg fyra när jurygrupperna röstat, och hade bara 150 poäng mot Loreens 340. Loreen vann slutligen med 583 mot Käärijäs 526 när hon håvade in 243 poäng från folket.

Loreen har varit på topp hela tiden här i Liverpool och levererat lika säkert vid varje sändning, varje repetition. Hon är en helt otrolig artist som alltså blev den andra artisten efter Johnny Logan att ta hem en andra seger. Så jäkla snyggt att vi blev landet som såg till att skicka en kvinna som vann Eurovision en andra gång. Det finns liksom inget att anmärka på, någonsin. Det är fullkomlig röstperfektion hela tiden och hon leker fram tonerna under sitt tekniskt avancerade nummer. Det var en väldigt välförtjänt vinst som i princip varit klar sedan hon intog scenen under deltävlingen i Malmö. Tattoo passar henne perfekt och det är den ultimata Eurovision-cocktailen av folklig hit och konstnärligt uttryck. Fan vilken vacker seger för fina fina Loreen.

Och: Fina, fina Finland.
Ni skickade en fantastisk låt och hade vi inte skickat Loreen hade segern tveklöst varit er. Käärijäs nummer är en käftsmäll utan dess like och låten är grym. Att ha varit här i Liverpool och i en vecka få dansa med tusentals fans till Cha Cha Cha med en energi som inte är av den här världen har varit underbart. Och ja, det hade varit magiskt att se en låt helt på finska överst på prispallen i Eurovision. Men det var den berömda Danny vs Loreen-duellen ”all over”. Tattoo var som Conchita en gång sa ”unstoppable” och gick inte att krossa trots starkt motstånd. Den har exploderat på listorna i hela Europa och hade igår 1,8 miljoner streams. Helt galet!

I övrigt: Israel slutade på en fin tredjeplats med sitt explosiva dansnummer följt av Italiens Marco Mengonoi som tog med sig regnbågsflaggan ut på scenen i öppningen och därmed visade att han indeed är en del av communityt. Så jäkla starkt och snyggt, och ett finger åt de anti-HBTQ+vindarna som blåser i landet. Viva Marco!
Norge slutade på en underbar femteplats. Och där ska den vara: Queen of Kings är en grym Eurovision-explosion. Sexa blev Ukraina, och sen: Belgiske bögen Gustaphs vogueande housepop klöste hem ett par tolvor och blev till slut sjua! En fantastisk placering för Belgien. Därefter ett par länder som jag kanske inte är så pigg på: Estlands urtrista ballad var tydligen jurygodis de luxe, och Australiens Duran Duran-rock. Men man kan inte få allt.

Av topp10 satte jag ändå sju, det får jag ändå ge mig en klapp på axeln över. Också att jag såg hur stackars Storbritannien skulle floppa. De blev näst sist, men som jag skrev igår: Mae Müllers framträdande höll inte måttet.

Avslutningsvis vill jag tacka Liverpool som varit en fantastisk värdstad. Allt har varit perfektion i arrangemanget, tv-sändningarna och staden har verkligen kokat av Eurovision-yra de här dagarna. Det enda smolket i bärgaren är kanske att finalsändningen är för lång… Herregud, fyra timmar är smått orimligt!

Men som program var det många otroligt fina ögonblick och mellanakten var jättefin och Duncan Laurences sång till You´ll Never Walk Alone var magisk. Det var inte ett öga torrt här när programledarna och de andra artisterna kom in och vi sen fick se ukrainska vinnaren Ruslana stå med massa ungdomar och vifta med ukrainska flaggor. Så otroligt vackert gjort.