Det är frustrerande, det är panikartat, men det är som det är och vi går igenom det varje år. Hösten är här och Mälarpaviljongen gör som alla Mumintrollen och björnar och stänger för säsongen.
Men stänger gör man inte bara si så där.
Mellan 14 – 17 bjuds det på pumpasoppa, regnbågstårta och det blir musik framförd av paviljongens egen promenadorkester, Söderns Trio och medan de värmer fingrarna är det Dj Leo B. som bläddrar mellan MP3-filerna.
Och. Detta är allvar så det förslår: I år startade Mälarpaviljongen en Regnbågsfond där det i år samlas in pengar till HBTQ-kampen i Uganda. De pengar som samlas in går via RFSL som har kompetens, erfarenhet och kontakter för att se till att pengarna används så att hbtq-rörelsen kan stärka enskilda hbtq-personer och påverka det ugandiska samhället till att se alla sina medborgare.
Även om Mälarpaviljongen stänger så fortsätter insamlingen i höst. Enskilda och företag kan bidra till årets insamling fram till den 15 december då pengarna överlämnas vid Regnbågsmässans Gay Jul-firande i Johannes kyrka under vinterfesten Pink Christmas.
Så medan du sippar pumpasoppa, smaskar regnbågstårta och tackar Arto och Anders med personal för i år, så ta med några extra hundralappar att ge till fonden!
Och så ni vet, ”nästa år i Jerusalem” har numera kompletterats med tacksägelsen ”nästa år på Paviljongen”!