Bakom Schlagerbaren a´la Jonas Hedqvist står (såklart) Jonas Hedqvist, som tillsammans med Scandic jobbar med ett weekend-koncept som introduceras inför hösten. Schlagerbaren kommer att äga rum minst en gång i månaden och bjuder på livemusik och gästartister.
– Det behövs fler mötesplatser för Malmös queera och deras allierade. Och inte bara för kidsen. Även vi över 30-40 vill fortfarande gå ut och mingla med regnbågscomunnityt och träffa folk som vet att uppskatta Fredrik Willstrands självlockiga kalufs, säger Jonas Hedqvist till QX.

Schlagerstjärnan och det rosa-håriga yrvädret Babsan gästar under kvällen och det värms upp med quiz 19.00-21.00 och sedan ökas ljudet på från 21.00. Quizet är nästan fullbokat redan så Malmöborna verkar verkligen sugna på schlager.

Hur kommer det sig att det blev just Scandic Triangeln?
– Jag tycker det är fantastiskt att Scandic Triangeln profilerar sig som en safe space för vårt community. Det känns också fantastiskt att stå här i en av stans lyxigaste lokaler, med 100% insyn i en denna stora gigantiska glaskupol. Det är en viktig tid att synas och ta plats istället för att skrämmas in i mörka källarlokaler.

– Vi behöver också ladda upp inför Eurovison 2024 och jag kör redan många Melfest-event i London så, varför inte åka ”hem” och köra i Sverige då och då?

Att det blev just schlagertema på satsningen är en slump. Efter ett totalt teknikhaveri under en schlagerkväll på Pride i somras var det totalt kaos en stund, men när det var dags att stänga så hade man till slut haft en helt grym kväll och baren hade slagit försäljningsrekord.
– Folk vägrade gå hem. Kärleken till schlager förenar helt enkelt, skrattar Jonas, som idag bor i London och driver månadsklubb, kör melfest-quiz och under Eurovision i Liverpool hade över 2500 i publiken på ett event, som oavsett nationalitet hejade som galningar på Loreen.

Blir det Eurovision-hits också?
– Självklart! Både Mello och ESC! Men en ganska rejäl övervikt åt svensk mello. Jag är extra svag för många av låtarna från de första Björkman-åren. 2004-2007 är favoritår med Håll om mig, Jag ljuger så bra, Evighet, Min Kärlek, La Dolce Vita och Cara Mia… Då var det lite så att en älskade ALLT varje år, medans nu på senare år tycker jag det mest blir ett fåtal fantastiska favoriter varje år.

Nämn tre låtar som man definitivt kommer att få höra i kväll!
Run to the Hills. El Diablo (Cypern). Och massa Linda Bengtzing, tvinga mig inte att välja. Och eftersom vi har Babsan på plats så lär nog en viss spanjor vara svår att motstå…