18-åriga Joel Häggberg från Gagnef blev nyligen utvald till vinnare i sångtävlingen Mora Shower Sessions av tidigare Idol-domaren Nikki Amini. Joel vann med sin egenkomponerade låt IDFC som nu ska spelas in professionellt. När han inte sjunger och producerar musik, gör han naglar eller laborerar med smink. Klart vi ville veta mer om Joel, som också finns på Tik Tok!

Vad är Mora Showes Sessions?
– Kort och gott är det en musiktävling av ordnad av badrumsföretaget Mora Armatur för de som inte är artister utan mest sjunger i duschen. Man skulle spela in en video när man sjöng i just duschen, så jag gjorde det.

Berätta om låten du vann med!
– Jag skulle först tävla med en låt som heter Drama men den hade jag redan gett ut så då blev det IDFC, I Dont Fucking Care. Jag gjorde som jag alltid gör, lekte mig fram med mitt musikprogram och sen skrev jag texten. Det handlar om när man är trött på alla och alla, så det blev lite av en urladdning. Det har alltid varit svårt för mig i skolan med min identitet och så där, och det hjälper att skriva om det i låtar.

Dina intressen förutom musiken är naglar och smink?
– Ja, jag har alltid varit kreativ och började hålla på med lösnaglar och gjorde familj och vänners naglar. Det är något av det bästa jag vet och en stor hobby. Smink har jag bara hållit på med i ett år, men det är så kul. jag skulle vilja bli makeupartist om jag inte jobbar med musik.

Var hör du hemma i HBTQ+communityt?
– Jag identifierar mig som homosexuell. Jag har alltid gjort ”icke-killiga” saker, som dansat, lekt med dockor, hållit på med musikal och haft tjejkompisar mest. Så folk runt om mig fattade tidigare än jag… Sen kom jag ut för några år sen, och det var inte så lätta alls. Det är inte så accepterat att vara annorlunda i Gagnef där jag bor. Man får blickar, kommentarer och det var svårt i skolan. Men nu går jag på Rytmus låtskrivarlinje i Borlänge och där är det mer okej att vara sig själv. Men drömmen är att flytta till en större stad så jag kan jobba med musiken.

Vad drömmer du om rent musikaliskt?
– Jag vill bli artist, släppa musik och turnera. Jag vill vara med i Idol, och kom faktiskt en bit förra året. Mello vore också kul. Jag känner att jag har en klar bild av min musik, där ren pop blandas med house och dance.

Slutligen, vem skulle du vilja sjunga duschduett med?
Zara Larsson vore kul eftersom hon är pop för mig.