Snyggast på röda mattan: Lars Wallins och Filippa Rådins ursnygga outfits som båda hade stora rosetter i centrum. Så ros(r)ätt! Men hedersomnämnande för Dyslexia Arts fantasifulla silverskapelse.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Årets trend: Rosa (förutom svart men det är ju inte en riktig färg). Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam gjorde entré i rosa. Precis som skådespelerskan Louise Nordahl, Alex Falk, Torso-Micke, och Purrs Mika La Chica. Att Drag Race Sveriges Endigo valde rosa kanske inte var så överraskande, men såklart helrätt.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Årets senaste: Tomten och boken-duon Per Andersson och Måns Zelmerlöw som droppade in fem i nio. Då hade fotograferna intagit sina platser i salongen och duon drog en lättnadens suck. ”Vad skönt” var den kameravana duons kommentar som slapp att vimmelfotas.

Årets Revansch: Bee Kök & Bar som inte ens var nominerade i fjol, men i år tog hem vinsten för just Årets Ställe.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Årets finaste prisutdelare: Petter & Micke och Helena Hanna var paren som träffats på gayställen och fortfarande håller ihop. Urfint och genialt att låta dem dela ut pris just till Årets Ställe (som vanns av Bee Kök & Bar).

Årets mest överraskade: Hanna Hellqvist utsågs till Årets Darling och höll på att smälla när hon fick reda på att det är ni läsare som röstat fram henne till priset. Radio- och tv-stjärnan var minst sagt överlycklig.

Årets Tårar: Hederspriset brukar trycka till på tårkanalerna och i år var det ingen skillnad. När QX chefredaktör Anders Öhrman delade ut hederspriset till Gert & Lasse Ackered  som tog emot priset för alla de familjer som blir familjehem och öppnar upp sina hem för ensamkommande flyktingbarn. Kändiseliten sågs torka både en och två tårar över Gert och Lasses öppenhet. Och under Anders fina tal inför prisutdelningen.

Årets In Character 1: Stickningsligan som framförde sin Sticka, Sticka från Änglagård-musikalen och som gjorde röda mattan ihop och var där just i sina roller. Urkul!

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Årets In Character 2: Mickan från Solsidan som delade ut Årets Drag. Love it!

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Årets Par: Stiliga Viktor Frisk & Andreas Gran i all ära, men detta var Elisabet Ohlsons och Cecilia Uddéns kväll. De gjorde galadebut som par och delade ut pris till Årets Keep Up The Good Work till Transammans Signe Krantz. Love is indeed in the Air.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Årets bussigaste: Måns Zelmerlöw som poserade med selfie-sugna gäster långt inpå småtimmarna trots att han var djupt inne i diskussioner med vänner.

Årets storslam: Elecktra vann inte bara Årets Drag och Årets Låt (för Unna dag – Synd Å Slänga Ju), utan var också en bidragande orsak till att Drag Race Sverige vann Årets TV. Att slå Kylie, Loreen, Miley och Årets HBTQ, Ellen Krauss, är en sjuk jäkla bedrift. Bra att ha i ryggen när den skånska dragstjärnan om ett par veckor tävlar i Melodifestivalen…

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Årets huvudbonad: Imaa Queens fjäderskrud skymde sikten för flera under sittningen och Lars-Åke Wilhelmsson tog den pucken efter att ha rasat på Instagram. Han sa helt sonika till dragstjärnan som raskt tunnade ur sin fjäderbuske. Dags för QX att sätta regel för höjd på huvudbonad?

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Årets Monatzami-mani: Denna utnämning kommer så klart av när den Svenska Hollywoodfrun Maria Montazami gjorde entré på galan 2010 och hela Cirkus skrek som om en kunglighet anlänt. I år var det Lill Lindfors, Karin Falck och Petra Mede som fick mest jubel. Vilken oerhört vacker syn att se de ikoniska Eurovisionprogramledarna för 1975, 1985, 2013, 2016 och 2024 ihop. Ett minne för livet att se dessa drottningar hålla hov.

Årets Snyggaste: Viva La Vita! Vi älskar Darins vita korsett-överdel med bara armar, scarf och ett par gräddvita byxor till.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Årets Allsång: Hela Cirkus stod upp och sjöng med under Fantasi och Vill ha dig när Gigi Hamilton och Tommy Ekman brände av sina svenska Freestyle-klassiker.

Årets Mick på villovägar: Det syntes att nämnda Tommy Ekman är mer van vid keyboarden än mikrofonen om man säger så…

Årets +1: Exet. Mariette och Melanie Wehbe tog följe till galan, precis som Årets Bok-nominerade Mathias Holmgren som gick med Johan Thorsell. Och såklart, strax innan galan startade sågs Mark Levengood stå och vänta in ex-maken och Årets Bok-vinnaren Jonas Gardell.

Årets deKOLLtage: Inte ens en blind kan slita blicken från göteborgska dragdonnan Kendis urringning.

Foto: Jonas Ekströmer/TT