Den 90 minuter långa intervjun i Uncensored med medieprofilen Piers Morgan går in på flera kontroversiella ämnen som har präglat Kevin Spaceys liv de senaste åren.

2017 bannlystes Kevin från Hollywood efter Metoo-anklagelser. Det var skådespelarkollegan Anthony Rapp som klev fram och berättade att Kevin gjort sexuella närmande mot honom som 14-åring år 1986.

Strax därpå publicerade den Oscarsbelönade skådespelaren ett inlägg på Twitter där han sa att han inte minns händelsen men att om den har ägt rum så ber han om ursäkt för sitt ”olämpliga fyllebeteende”. I samband med detta kom han även ut som homosexuell.

Efter en tre veckor lång rättegång kom juryns slutgiltiga dom. Oskyldig. De ansåg att det saknades tillräckliga bevis för att fastställa att övergreppet skett.
– Jag hoppas att Anthony Rapp någon dag kan acceptera att han hade ett felaktigt minne. Jag skulle vilja tro att han kommer att inse det och att det skulle kunna vara läkande för oss båda, säger Kevin, som vunnit Oscar för bland annat American Beauty och De Misstänkta, till Piers.

Efterföljderna av anklagelsen blev många – han blev sparkad från den hyllade serien House of Cards där han spelade Frank Underwood, Netflix bröt alla samarbeten med skådespelaren och han klipptes bort från en film han nyss hade spelat in.

Därefter åtalades Kevin för flera andra sexuella övergrepp och en våldtäkt – men även där frikändes han från alla anklagelser.

64-åringen medger att han ibland ”tänjt på gränserna” och varit ”för tafsig”, varpå Piers ber honom förtydliga vad han menar.
– Vara för närgången, ta på någon sexuellt på ett sätt som jag inte där och då visste att de ville.

I intervjun bryter Kevin ut i tårar när han pratar om rättsprocesserna mot honom och de medföljande skulderna – och att han nu tvingas sälja sitt hem i Baltimore som är värderat till över 50 miljoner kronor.
– Jag kan inte betala de skulder jag har.

När Piers frågar hur mycket pengar Kevin har i plånboken svarar han ”inga”.
– Jag har fortfarande stora juridiska skulder som jag inte har kunnat betala. Det är många miljoner.

Han berättar även om stödet från världsartisten och vännen Elton John och hans man David Furnish, som vittnade till hans fördel under rättegången i Storbritannien.
– Elton John var den första som mejlade mig efter anklagelserna. Han skrev ”Vi älskar dig. Vad du än behöver. Vi finns här för dig”.

Skådespelaren säger att han hoppas att människor inte ska vara dömande.
– Jag hoppas att jag kan möta någon som är villig att döma mig utifrån sina egna erfarenheter och inte utifrån rubriker.

Se intervjun här: