– Queen of Queens är Sveriges nya dragtävling!

QX tog ett snack med Linn Enarsson, som tillsammans med Wonks Joe Nilsson arrangerar tävlingen.

Hur föddes den här idén?
– Jag har jobbat runt om i Stockholm på flera olika gaybarer/klubbar och har haft turen att lära känna många talangfulla dragqueens. Och det finns ingen riktig plats för drugorna att skina i Stockholms nattliv. Så med inspiration av RuPaul’s Drag Race skapades därför en tävling i syfte att äntligen framhålla dessa fantastiska människor och ge dem tillfälle att blända oss.

Vad kommer att hända?
– Tävlingen kommer att bestå av tre deltävlingar, med start nu på fredag, där en från varje deltävling kommer att gå vidare till den stora finalen som hålls fredagen den 1/5
Varje vecka har vi tre jurymedlemmar och den första supertrion består av Reine Tapper, Daniel Mauricio och Kenny Solomons.

Vem leder tävlingen?
– I och med att tävlingen hålls på WONK har vi naturligtvis valt att den alltid lika glamorösa Admira Thunderpussy. Med sin vassa tunga, fantastiska kreationer, huvudet på skaft och en panna full med tyll, är det som bäddat för en riktig gala-kväll!

Vilka moment ska drugorna gå igenom?
– Det blir fyra moment totalt. Först en glammig runway, där de får visa upp sin allra bästa look ”and sissy that walk” för att impa på såväl jury som publik. Moment två är såklart vogue i sann ”haus of ninja”-spirit, bäst moves tar hem högsta poäng!
I moment tre kör vi vår egen variant på ”lip-sync for your life”. Deltagarna ska i tur och ordning lip-synca till ett random medley av låtar, från vilken tidsperiod som helst, och på så sätt visa upp sin improvisationsförmåga på bästa och roligaste vis.
I det fjärde och sista momentet kommer vi att bjudas på nummer deltagarna själva har satt ihop och förberett, kvällen till ära. Vad som helst kan hända!

Ni har fått väldigt många deltagare redan. Så många att det redan finns drugor för en andra omgång. Stämmer det?
– Ja, det stämmer! Jag har under ”uttagningsperioden” blivit helt överväldigad av all positiv respons och intresse! På 48 timmar hade vi fyllt alla uttagningarna och vi fick dessvärre avböja till fler deltagare, då programmet hade blivit alldeles för långt.
Men för att se det från den ljusa sidan, så finns det alltså möjlighet till många fler tävlingar i framtiden. Intresset har även strömmat in från andra städer i Sverige än bara Stockholm, så kanske kommer ”Queen of Queens” snart till fler städer…

Vilken är din egen favorit i RuPaul’s Drag Race?
– I den pågående säsongen är Katya helt klart en favorit, so far.
Hon är vass, rolig och har helt underbara looks som alltid kommer med en twist. Men min all time fav är ändå Willam Belli. Han är otroligt rolig, skärpt och en lysande entertainer.

Deltagarna i den första deltävlingen är:
Imaa Queen
Miranda Dior
Emelina Glamer
Miss Starschine
Marie Claudette