– Dragstjärnorna Admira & Emelina är väninnor med ny show

Berätta, vad händer under torsdagarna framöver?
– Från och med torsdag 17 mars kommer jag, Admira ThunderPussy, och Emelina Glamer att ta över MELT’s burlesk-scen och förtrolla publiken med humor, glamour och plymer. MELT är en speakeasy showbar och restaurang inredd och styrd under sann New York 20-tals-anda med allt från live-jazz till tvättäkta burleskuppträdanden.

Hur kommer det sig att ni två klickar så bra?
– Vi gillar samma saker; pengar, strandpromenader, padding och show! Däremot är vi ganska olika på scenen och vill förmedla olika saker. Dragshowvärlden består av mycket skitsnack, sabotage och utfrysning, trots den glamourösa utsidan och det är otroligt utvecklande att showa med någon man trivs med, både på scenen och privat.

Hur utvecklar man burlesquekonceptet, det känns som att det varit en trend ett längre tag?
-Drag och burlesque går hand i hand, och det vi mest ser fram emot med detta är att få stå på en riktig scen och göra framträdanden som publiken faktiskt ser på och är en del av. Till skillnad från de flesta gånger man showar, när man står på en läskback och ger 120 procent, och kanske en av tio i publiken ger sin uppmärksamhet till vad som händer på scenen.

Vad gör ni som skiljer er från andra dragshower?
– Jag kan bjuda på mig själv till vilket pris som helst och är inte rädd för att testa nya saker. För mig ska en dragqueen ha självförtroendet av Sophia Loren och självdistansen av en cirkusclown. I ena numret kan jag stå och se ut som en Shirley Bassey gudinna och förmedla det mest diviga och kvinnliga, och i det andra numret komma ut halft naken och smeta in mig själv i Nutella till A different kind of love av Caroline Wennergren.

Vad önskar ni er mest av allt just nu?
– Att det kommer så mycket människor som möjligt på premiären denna torsdag då Admira även firar sin 22-åriga födelsedag! Och självklart en ciggarett på det..

MELT Bar ligger på Malmskillnadsgatan 45 och har på torsdag öppet mellan 17.00-01.00, showerna sätter igång vid 20.00. Gratis entré och prisvärd mat och dryck. Välkomna!