Vad tycker du om Stockholm?
– Jag gillar verkligen Stockholm. Er stad är ganska lik Amsterdam fast en renare version. Ni är ett väldigt vackert folk, och det ser nästan ut som att skyltdockorna fått liv.

Varför sa du ja till Eurovision?
– Jag fick chansen att sjunga min låt inför väldigt många människor så jag kände att det var ett bra tillfälle att sprida min ”70´s americana” musik.

Du har öppnat en bar här i Stockholm?
– Ja, jag har intagit en bar (Pet Sounds, Södermalm) som jag håller till på under veckan. Det är för att jag byggt en bar hemma hos mig i Amsterdam, den är öppen men endast för inbjudna. Man kan inte bara gå in i den hur som helst. Jag har jobbat som cocktail-barman och saknade det. Jag kommer att hänga lite och sända radio från baren i Stockholm.

Favoritcocktail?
– Whiskey Sour.

Du har en tio sekunder lång paus mitt i din låt, vad vill du med den?
– Den handlar inte om vad jag vill, utan om vad andra människor vill. Jag ger människor en ”canvas” att göra vad de vill på under tio sekunder.

Är du inte rädd att folk ska tro att det är nåt fel när det blir tyst?
– Nej. Det skulle vara det bästa om de trodde det.

Vad vill du bli ihågkommen för om tio år?
– Som någon som öppnade dörren till en ny genre i Eurovision.

Har du någon favorit av de andra holländska ESC-deltagarna?
– Jag älskade Anouks låt Birds. Inte bara för att vi är vänner utan för att den går åt jazz-hållet. Jag gillar jazz.

Du gjorde en intervju med Out-tv där de överraskar dig med att få dig att medge att du är bisexuell. När jag såg det klippet så såg det ut som du blev överraskad att du fick frågan…?
– Bra fråga. Jag tycker det är en väldigt dålig fråga. Det är en av de värsta frågorna du kan ställa. ”Är du bi? Är du straight? Är du gay?” Who gives a fuck?

Men du svarade?
– Han frågade ju. Det är okej ändå. Men jag gillar inte frågan. Det ska inte spela någon roll. Det är som att fråga om någon gillar bröd eller vattenmelon. Vad ska det spela för roll om någon gillar vattenmelon? Jag hatar förresten vattenmelon.

Vad är den vanligaste fråga du får här?
– Om jag är bisexuell (skrattar). Om jag röker gräs, för att jag är från Amsterdam.

Vad tycker du om svensk musik?
– Jag älskar ABBA. Musiken är fantastisk, men texterna är crap. Jag älskar Does Your Mother Know, den är rock´n´roll.

Nederländerna har länge legat i framkant när det gäller LGBT-frågor, är det viktigt med Pridefirande?
– Ja, men det är synd att det måste vara så. Jag känner många tjejer och killar som är gay som inte identifierar sig med andra gaypersoner. Är det här rätt sätt att få personer som inte gillar dig att gilla dig, eller att lära känna dig? Det kanske inte är det bästa tillvägagångssättet att göra det mer accepterat. Men jag älskar det, det är en stor fest.
– Men det finns fortfarande många människor som är förtryckta. Går man hand i hand så kan man fortfarande bli slängd i kanalen. Det händer. Hur är det i Stockholm?

Det är väl likadant. Det händer ju här med att folk råkar illa ut.
Hur ska du fira om du går vidare från semin?

– Jag ska öppna en champagneflaska och föra den mot munnen och inte ta den därifrån förrän den är tom. Då är jag lullig. Sen tar jag en till och då blir jag full. Och så tar jag en till och är aspackad.

Hur ser en typiskt Douwe Bob-fan ut?
– En tjock skäggig snubbe.