Musik

Hur har responsen på skivan varit?
– Jättebra faktiskt. Den har mottagits mycket bra av de tidningar som recenserat den. Och jag har hört att plattan sålt bra för en debutantplatta. Men jag ser hellre att trettio köper den och verkligen älskar skivan än att trettiotusen köper den och slänger den i något skåp.

Berätta om dig
– 28-årig skåning som har jobbat med som frilans med upphovsrättsfrågor som inom musikbranschen. Jag bodde i Malmö och pluggade juridik i Lund innan jag flyttade upp till Stockholm. Sen har jag bott i Spanien och i England under vissa perioder. Nu trivs jag jättebra i Stockholm.

Dina texter är rätt utlämnande och väldigt ärliga
– Ja, jag kände att jag ville vara totalt ärlig och visst, det var en egoistisk handling att få ur sig allt om relationen men det kändes bra. Och tjejen som texterna handlar om är okej med det. Samtidigt blir det väldigt speciellt att skivan kommer ut så folk lyssnar på texterna. Nu är mina texter allmän egendom liksom. Men det är en del av mig och jag vill fortsätta skriva ärligt om nära och kära.

Texterna kom till under en resa som du gjorde?
– Ja, jag åkte iväg för att fundera över min relation med tjejen som texterna handlar om. Bland annat stannade jag på en liten ort i Honduras där jag hyrde in mig på en dykklubb och bara tog det lugnt och skrev.

Det är rätt tufft att få skivbolag att satsa på debutanter nuförtiden; varför blev det du tror du?
– Jag tror att det har att göra med att min platta stack ut. Mina texter är väldigt speciella och raka och det gjorde kanske att det var svårt att värja sig för bolagen(skratt). Jag hade faktiskt två bolag som slogs om att ge ut plattan och det är väl få förunnat.

Många artister dyker upp och försvinner lika snabbt. Vad tycker du om Popstars, Fame Factory och sådana tävlingar?
– Jag skulle inte ställa upp i något sånt men jag har all respekt för folk som gör det. Det är ju lite speciellt för mig, eftersom jag mer eller mindre halkat in på det här. Jag har ju inte behövt satsa på något sådant.

Vad har du för fans?
– Nu har jag inte spelat ute så mycket men när jag hade en spelning i en skivaffär i Örebro nyligen kom det mycket tjejer i gymnasieåldern och lyssnade. Flera hade faktiskt redan lärt sig texterna. Men det dök även upp många i trettioårsåldern; så jag har en ung men bred publik tror jag.

Har du någon koppling till gayvärlden?
– När jag bodde i Madrid delade jag rum med två killar och den ena var bög. På 20 kvm fanns i princip bara tre madrasser; så det var rätt kompakt boende. Vi var ofta ute tillsammans i bögkvarteren och festade ihop. Jag tycker om att leva nära homosexuella för de är så raka i allt de gör plus att de hanterar att de ständigt måste förklara för sin omvärld om sin situation, så bra.

Namn: Daniel Cirera
Ålder:28
Bor: Årsta, Stockholm
Aktuell: släppte nyligen debutalbumet ”Honestly I love you..cough” och singeln ”Motherfucker fake-vegetarian”
Läser: just nu manualen till min nya TV
Lyssnar på: George Michaels jazzplatta
Går ut: Debaser och Bröderna Olsson; och Copacabana för deras luncher
Gaygrej: jag var på gaygalan för något år sedan med några kompisar. Jävlar vilken fest!

http://www.danielcirera.com

Publicerad: 2004-09-19 16:00:00