Den stora premiären är på Malmö Pride, då klubben som ska hetta till skåningarnas fredagskvällar slår upp dörrarna för första gången.
– Det händer ingenting på gayscenen här just nu. Vi behöver lite nytänk, Malmö är ändå Sveriges tredje största stad, säger en energisk Ulf till QX.

Ulf är ingen nybörjar i nattklubbsvärlden. I början av 2000-talet var han med och drev Chick och Twisted tillsammans med Wonk-Joakim. En tid som han tycker har tappats bort på gayklubbarna.
– Det finns inget ställe i staden där alla kan mötas just nu och det är synd. Det blir så härligt när man mixar upp och blandar runt. Unique ska vara för bögar, flator, bisexuella och heterosexuella. Vi vill hitta tillbaka till allt det glada och härliga, där man tar på sig sitt favoritplagg och så har man bara roligt.

Nyckeln bakom en härlig gayklubb är lokalen och stämningen enligt Ulf.
– Det behövs stämning, musik och en riktigt bra lokal. Den här lokalen har små gångar och mysiga rum, så vill man sitta och hångla i ett hörn så kan man göra det.

Förutom ett disco/schlager golv och ett house/hiphop golv så kommer det finnas två karaokerum med tillhörande karaoke-drugor.
– Dragkings och dragqueens bidrar alltid till en bra stämning, de blir den allra bästa ”touchen” då. Alla drugor kommer alltid ha fri entré på Unique, det förtjänar de med all tid och energi de lägger ner.

Den nya klubben slår upp dörrarna den 5 augusti på Amiralsgatan 40 i samband med Malmö Pride. Åldersgränsen är 18 år och entréavgiften är en hundralapp.