För en vecka sedan överraskade Micael med en bild på sig själv, Niklas och nyfödde sonen Simeon på Instagram.
– Vi är två överväldigade, tacksamma och väldigt lyckliga pappor. Det här är sannerligen den största gåvan, skrev Micael.

Tidigare har den välkända festfixaren varit väldig tyst om sitt privatliv, men nu öppnar han upp för första gången i en intervju med Di Weekend.
– Under alla år har jag dragit en stenhård gräns mellan mitt offentliga liv och mitt privatliv. Men nu blir vi föräldrar, och ska även gifta oss så småningom. Sådant blir ju offentligt hur man än gör, men jag gör det bara en gång, säger Micael.

Paret som varit tillsammans i tjugoår har försökt bli föräldrar i fyra års tid. Först med en surrogatmamma i Indien, men halvvägs in i processen tog det stopp efter indiska myndigheter tog bort möjligheten för samkönade par. Nästa alternativ blev USA.
– I USA har de en helt annan syn på surrogatmödraskap. Det är ett accepterat och vanligt sätt att skaffa barn. Det är oerhört kostsamt, men den goda sidan med det amerikanska systemet är att allt sköts proffesionellt och servicen är fenomenal. Hur man än ser på detta är det den bästa investeringen vi någonsin gjort.

Att det skulle bli en son var bestämt sedan länge.
– Det bestäms redan på embryonivå innan ägget sätts in i livmodern. Läkarvetenskapen har kommit enormt långt på det här området.

Vem som är biologisk pappa till sonen vill inte Micael berätta, men när Simeon föddes den 31 juli fick han efternamnet Bindefeld.
– Allt gick jättebra, men det blev väldigt dramatiskt på slutet. Värkarna hade precis börjat när Simeon bestämde sig för att vända på sig mitt i förlossningsprocessen. Det blev akut kejsarsnitt. Nicklas och jag bodde i ett angränsande rum på sjukhuset och blev väckta klockan fem av förlossningsläkaren. En timme senare var vi pappor.

I ett telefonsamtal med Di Weekend sprudlade den nyblivna pappan av glädje.
– Vi är överväldigade och mycket lyckliga. Simeon är ett mirakel, dessutom mycket vacker och oerhört snäll.

Snart kommer paret att vigas så att den icke-biologiska föräldern ska kunna göra en närstående adoption.
– Vi hade inte gift oss om det inte hade varit för den legala aspekten att vi båda ska bli föräldrar. Det kanske låter osexigt, men så är det. Vi har aldrig haft något behov av att gifta oss, säger Micael.