Tre arrangörer, en festival alltså… Hur gick det till?
– Det var så att några från Club Fête var på filmfestivalen FilmIdyll i höstas och tyckte att det var jättebra! Så det började med att vi ville ha hit dem till Göteborg, och så hade jag kontakt med Atalante som just håller till i en gammal bio. Vi inledde ett samarbete alla tre och resultatet ser vi nu i helgen!

Vad kommer att hända?
– På fredagen blir det förfest kan man säga. Det blir bland annat en modevisning á la Tim Burton, 20 modeller kommer det att vara… det kommer att vara helt galet! Förutom det kommer det att vara spelningar med Compas och Prince Verner & Robert One feat Sayman. Sen har FilmIdyll hand om hela lördagen och då har de gjort ett urval från deras filmfestival i höstas så att det passar för en endagsfestival. Vi kommer också att ha ett samtal som vi har kallat ”Fête ställer Idyll mot väggen”, om film som aktivism och vad FilmIdyll står för och sådär. På lördag kväll avslutar vi det hela med en stor fest på Stars & Bars, där Klubb Fête brukar hålla till, och då kommer bland annat ett band från Malmö som heter Crashlander och så spelar också DJ:s från Klubb Idyll.

Om man nu inte lyckas gå på allt – vad ska man absolut inte missa?
– Jag tycker inte att man ska missa Heaven, en otroligt bra film som Idyll visar. På fredagen får man inte missa feststämningen inför lördagen och egentligen tycker jag att man ska försöka att inte missa nånting! Det finns inte så mycket som händer i de här queera sammanhangen i Göteborg så jag tycker att man ska ta vara på det här, ta sig till Atalante och bli inspirerad!

Vad ser du själv mest fram emot?
– Jag vill bara njuta! Det är jätteroligt att Idyll kommer, till exempel, och jag är glad över alltihop. Jag ser fram emot att det här ska komma igång och sedan bara njuta av alla människor!

Inträde till hela festivalen: 200 kr för fredag, lördag plus fest
Fredag: 50 kr
Lördag: 150 kr
Endast lördagens fest inklusive garderob: 60 kr