Pjotr

Spencer Parker – ”Beautiful Noise” (Rekids) – 12”
Den här releasen har några år på nacken men är så sjukt bra att den förtjänar att uppmärksammas igen. ”Beautiful Noise” är för mig inte så himla mycket oljud som man skulle kunna tro när man hör namnet, i stället är det en rätt funkig, sprudlande tech house-låt. Det enda som den innehåller som känns nära namnet är att den har ”white noise” (du vet, så där som myrornas krig låter på tv) som puffar och driver på låten rakt igenom. Och så förstås det metalliskt skärande ljudet som återkommer distat och fint lite här och var. Tillsammans med en studsig basgång så har du helgen räddad. Allt i en låt. Kommer också med en mörkare men ändå mera funkig remix av Ripperton. Originalet är bäst, enligt mig.

Pjotr

JoJo De Freq – ”Brutality, Religion and a Beat” (Mythic) – 12”
NagNagNag-ikonen JoJo De Freq började släppa eget material för drygt två år sedan. Acid house har varit JoJos tydligaste influens, något som också märks här. Själv tycker jag att gammal acid är något av det bästa som finns och hittar ganska snabbt bitar i ”Brutality, Religion and a Beat” som fastnar. ”More is more” är JoJos filosofi vilket skiner igenom i hennes produktioner. Medan a-sidan är lite fylligare är b-sidan, ”Bring Back Magic Version”, mer eh, ”minimal” och eftertänksam. Med ett beat som låter som den mest bestämda av boxare, intensiva korta synthhugg och en syntetisk, svävande bakgrundsvokal som följs upp av den bitterljuva melodin, är det mycket som tar plats. Men det är det som är grejen med JoJo De Freq. Allt tar plats, inget får stå i bakgrunden.

Pjotr

Harry Axt – Pulpfunktion EP (Leftroom Limited) – EP
Jag hade inte tänkt tipsa om ”Pulpfunktion” den här veckan, den är inte heller ny. Vem bryr sig? Jag tipsar inte bara om ny musik. Jag tipsar om bra musik.
Harry Axt. Hur kunde jag leva utan honom? Mannen är ju ett geni! Tänk att Radio Slave trippar helt och börjar leka med mer funkiga arrangemang och fyrdubbel bas. Där har du det.
Jag tänker inte ens dissekera den här EP’n, den är för bra för att delas upp. När jag DJar spelar jag ibland hela plattan under olika delar av kvällen. Den är bara så… perfekt. Jag har allvarliga tankar på att droga ner och kedja fast honom här hemma och tvinga honom göra musik endast ämnad för mig.

Pjotr

Sascha Funke – ”Mango” (BPitch Control) – LP”
Inför en tidigare release av Sascha Funke stod det i pressreleasen att han varit i Frankrike och laddat batterierna, något som hördes i hans nya sound. Det lät inte så franskt kanske, men annorlunda än tidigare. Att döma av sin senaste fullängdare så undrar jag om inte Funke har varit utomlands igen. I Asien.
Mango” är fortfarande techno men fullkomligt dryper av asiatiska influenser. Vackra, drömska melodier och ljud som får mig att fantisera om bamburör, mörka bakgator med droppande vatten och rykande avloppsbrunnar någonstans i Kina. Mycket roligare att vara där än på Kungsgatan en regning måndag i april. Allt det där blandas i mitt huvud med bilder från sunkiga rullen ”Big Trouble in little China”. Visst, visst, skratta på du, men det är faktiskt en komplimang från en 80-talist uppvuxen med äventyrsfilmsaction.

Pjotr

Tigerskin – ”Holy Grail” (Mood Music Records) – 12”
Tigerskin är icke att förväxla med svenska Tiger Stripes. Tigerskin som vi pratar om nu heter Alex Krüger och finns i Berlin (surprise!). Han är mannen bakom några av vad jag tycker är technons finaste stunder, ”Neontrance” t ex. Bedövande och medryckande på samma gång.
Holy Grail” börjar med något som låter som studsande pingpongbollar, det där ploppande ljudet vissa kan göra med pekfingret och kinden, några små spaceiga stråkar sveper runt och sen kommer det där fina. Jag är otroligt svag för melankolisk minimal och det är precis vad det här blir. Något som låter som en jazzig, futuristisk orgel fångar upp allt och klappar om det och svajar iväg med hela låten in i ”sista-låten-för-kvällen”-land.

Det jag tipsar om finns ute nu och oftast på www.beatport.com eller i välsorterade skivaffärer. Vill du se mer av vad jag tycker är bra, kolla min chart på: www.myspace.com/who_is_pjotr

Elektroniska tips vecka 15

Pjotr listar bästa klubbarna[/link]