Den stora dagen på Eskilstuna SpringPride startades med frukostservering på Café Underhund. Medan de övriga aktiviteterna startades upp, som Pride-målning på ABF så började mobiltelefonerna ringa runt om i Eskilstuna, Nazister annalkades staden med tåg. Allmänheten i Eskilstuna samlades för att möta dem med ”nyckelskramling” som en protest mot de objudna gästerna. Polisen hindrade nazistsympatisörerna från att störa den glada fest Eskilstunaborna skulle fira denna SpringPride-dag.

På Fristadstorget bjöd SpringPride på stor underhållning med gäster som Fittcrew Ballet, Schlagerkören What so ever, Ardeshir Bibakadabi, Man Meadow, Jonah Nylund, The Wad Girls, Towa Carson och Joe Frances.

Så var det dags för paraden. Runt 1500 personer tågade stolta runt Eskilstuna och längs gator och torg ston massor av folk för att beskåda den fantastiska paraden.

På kvällen var det fest. På ABF hade man ordnat med ungdomsdisco.

Lotus för övriga festdeltagare. Det var mycket folk som var glada, stolta, lyckliga och riktigt festsugna. Wad Girls minglade omkring som ”små nätta värdinnor”, Robert Fux med Farao Groth stod på scen och pressenterade artisterna på sitt lekfulla sätt. Besökarna fick avnjuta Jo Frances, Diamond Dogs och Ola.