Varje år utses i QX sexigaste kille respektive tjej. I år är det litteratur respektive idrott som lockat mest.
Tjejerna anser att romangestalten Lisbeth Salander är sexigast i Sverige.
Till QX säger Noomi Rapace som spelar Lisbeth i filmatiseringen av Stieg Larssons roman Män som hatar kvinnor att Lisbeth nog skulle ha sagt ”Fuck you” till utnämningen och bli ”jävligt förbannad”.
– För att hon inte vill bli varken dömd eller betraktad utifrån sitt utseende och då skulle det vara en förolämpning att bli utsedd till Sveriges sexigaste, säger Noomi Rapace.

Noomi Rapace som Lisbeth Salander i Män som hatar kvinnor

I motivationen står det: ”Lisbeth, du behöver egentligen ingen motivering. Du behöver ingen annan som lyfter fram dig. Det räcker med att du är du. Dessutom skulle du avsky att någon satt och tyckte massa saker om dig. Du skulle bli rasande om någon satt och skrev omdömen om dig och trodde sig kunna förklara vem du är. Eller ännu värre: att någon försökte placera dig i ett fack. För du platsar inte i något fack. Du är varken kvinna eller man. Hetero eller homo. Normal eller queer. BDSM eller vanilj. Snygg eller ful. Verklig eller fiktiv. För du är allt det där och samtidigt är du inget av det där. Du är bara Lisbeth Salander. Och just därför älskar vi dig.
På andra plats bland sexigaste tjejer hamnar Eva Röse och på tredje plats hamnar Tuva Novoty. Båda två skådespelerskor. Totalt har juryn utsett tio kvinnor.

Jonas Sandqvist

På killsidan är det sport som lockar mest. Malmö FFs målvakt Jonas Sandqvist anses enligt QX gaykillar vara sexigast i Sverige. Till skillnad från Lisbeth säger Jonas att ”det var verkligen hur kul som helst att höra”. Jonas berättar att han brukar läsa QX när hans tjej solar solarium ”eftersom det är en av de tidningar som finns på solariet”, berättar han och berömmer tidningen.
Hetaste killen enligt Jonas är David Beckham. Några bögar som kompisar har han inte, men bekanta, bland annat via mormor och morfar som har ett bögpar de umgås med.
Och på frågan om killar brukar stöta på honom svarar han med ett skratt:
– Det har faktiskt aldrig hänt, men det kanske börjar nu.
I motiveringen står det: ”Årets upptäckt. Så vill vi kategorisera Jonas Sandqvist. Malmö FF:s målvaktsstjärna är fotbollskillen som fick oss att glömma Ljungberg en gång för alla och nu hoppas vi att alla ni andra också upptäcker denna 193-centimeters hunk. Denna snygga skåning är något av det hetaste vi lagt ögonen på, och hans skönt avslappade inställning till homos hoppas vi ska kunna ge svallvågor i Fotbollssverige. Ett läckert bollvaktande pojkvänsmaterial med självklart liggpotential.
På andra plats hamnar Canal Plus sportkommentator Jens Fjellström och trea blev Melodifestival-aktuelle H.E.A.T.S trummis Crash. Även på killsidan har tio stycken totalt utsetts.
I nya numret av tidningen QX kan du läsa hela listan.

Ladda ner QX mars 2009 som PDF

Tidningen QX Distributionsställen