QX fick tag på en glad Arto Winter som berättar att det ”varit en underbar vårvecka” att få Mälarpaviljongen på plats lagom till första helgen i april. Och de kunde knappast bli bättre. SMHI lovar lika strålande sol på lördag som det varit under fredagen.
– Är pråmen på plats nu?
– Båda pråmarna är på plats och de är välfyllda med blommor och man minns hur vacker denna plats är nu är våren är här, säger Arto Winter.
– Hur får man plats i morgon?
– Man får alltid plats enligt devisen finns det hjärtrum finns det stjärterum! Skämt åsido så finns det alltid någon plats man kan sätta sig på. Det är verkligen genuin vårglädje vi känner. Det räcker i sig men så kommer man också träffa alla som gått i ide under vintern. Sol och vårglädje och massa trendiga solglasögon är lördagens melodi!
– Köket?
– Vi börjar med en smalare vårmeny men utvecklar i takt med att värmen kommer till oss. Det kommer bli samma typer av sommarmat men vi har självklart utvecklat oss.
– Vad händer framöver?
– Sommarsäsongen börjar i juni och då blir det regelbundna uppträdanden och fler klubbar. Det blir Thank god it’s Friday med olika värdinnor och sedan blir det en putsad Before på lördagar. Onsdagar blir det uppträdanden varannan gång och en tjejklubben Lezzie Wednesdays varannan. Och på söndagar kommer vi ha grillen igång.
– Och så blir det Hattparad 3 maj!
– Det stämmer! Vi hjälper till att med Stockholm Gay Life skapa en ny årlig gaytradition i Stockholm för att fira in vårens ankomst. I år högtidlighåller vi ju dessutom att vi kan gifta oss från 1 maj. Som del av den helgen, Stockholm Rainbow Fire, så har vi en hattparad på söndagen.
– Berätta mer!
– Vi bjuder in våra gäster, alla gayfolk och alla på Kungsholmen att komma till Norr Mälarstrand den 3 maj i sina vackraste hattar och ta en promenad utmed vattnet och sedan samlas upp hos oss för eftermiddagsté eller ett glas vin. Ett ypperligt tillfälle för alla som älskar hattar och vackra vårkläder. Så börja redan nu med att fixa till era favorithattar!



Mälarpaviljongen i QX GayMap

Flaggan på plats inför lördagens öppningsfest!
Flaggan på plats inför lördagens öppningsfest!