Nu när våren har kommit till Stockholm och vi samtidigt den 1 maj får en äktenskapslag för alla par tyckte Stockholm Gay Life att det var passande med ett enligt planerna återkommande arrangemang: Stockholm Rainbow Fire.
Just nu arbetas för högtryck med att få klart med den planerade vårhelgen.
På söndagen är det nu spikat och klart att Norr Mälarstrand får sin egen Hattparad. Med samling klockan 15.00 vid Kungsholmstorg nere vid vattnet går paraden med alla vårfirande och hattälskande gayfolk och vänner till Mälarpaviljongen.
– Alla välkomnas att vara med, understryker arrangören av hattparaden Arto Winter och lägger till:
– Upp med fjädrarna kärringar! Både lånta och egna duger och ta med straighta väninnor!
Väl framme vid Mälarpaviljongen kommer en jury utse bästa hatt
– Dessutom väntar vi just nu besked från myndigheterna för att få sista klartecknet för en valborgsmässobrasa i regnbågens färger på Smedsuddsbadet, berättar Arto. Det blir ett utmärkt tillfälle att förutom att fira våren även glädjas över att vi nu får äktenskap för alla.
På flera gayetablissemang som anslutit sig till samarbetet inom Stockholm Gay Life planeras för olika happenings i samband med helgen. Ett fullödigt program sprids i veckan som kommer bland annat via QX. En fest som är helt färdigplanerad är Kinks & Queen som har Working Girl Party på 1 maj. Förutom Leonora på scen kommer även Lola att uppträda liksom enligt Leonora ”massor av slampor”.
Stockholm Gay Life började formas under förra året och var bland annat med om välkomnandet för gaykryssningsresenärerna på den stora Atlantis-båten. Nätverket samarbetar även med Stockholm Visitors Boards gayprojekt med syfte att göra Stockholm än mer levande som gaystad. Fokus på ”typiskt svenska” festhelger som Valborg, Lucia och Midsommar finns med i planerna. Och nästa år blir det dessutom ett bröllop som lär locka ”queens” från hela världen!
– Nu börjar formerna för Stockholm Gay Life verkligen att synas och vi kommer att hjälpa till med idéer och arrangemang för att utveckla Stockholm under hela året, säger Arto Winter som påpekar att föreningen välkomnar alla företagare och entreprenörer som vill vara med i utvecklingen.

QX kommer löpande informera om de specialarrangemang som ingår i Stockholm Rainbow Fire

Hattparaden i QX GayMap

Working Girl Party i QX GayMap

Stockholm Rainbow Fires program