Jag gillade den direkt när jag hörde den och såg ett smakprov från videon som nån hade delat på Facebook. Låten hette Genom natten, gruppens namn var Nejd och i videon ser man de två killarna i bandet i jeans och jeansjacka i solnedgången på ett tak på Kungsholmen. Låten satte sig direkt. Den ena killen är Feliks, den andra är Pelle Holmström. Pelle är 24 år, från Sollefteå och har varit med och skrivit texten. Han flyttade hit som 19-åring och har nu gått ut musikallinjen.
– Jag visste inte ens om att det fanns en sån linje, men en tjej på mitt jobb berättade om den så jag gick på audition och kom in. Men till skillnad från de allra flesta på skolan hade jag aldrig hållit på med dans, sång eller teater innan mer än lite skönsång i duschen liksom.
Vill du bli musikalartist?
– Det vore kul att testa nån gång, men nu känner jag att mitt fokus är musik – att vara i ett band och skriva låtar. Jag är lite nyfiken på skådespelaryrket också, jag skulle gärna vara med i en svensk tv-serie. Jag har en grej på gång men ingenting är klart än
Vi börjar prata om relationer och kärlek. Pelle vill varken sätta nån etikett på sig själv eller placera sig i nåt fack.
– Vi är mer komplexa än så, vi tror vi gör det lättare för oss genom att dela in folk i fack, men jag tror inte det är så. Jag strävar efter ett samhälle där vi bara kan vara. Därför känner jag att jag måste leva efter det.
Har du nån pojkvän eller flickvän  idag?
– Nej.
Förutom att starta upp en popkarriär jobbar Pelle även som modell. Senast gjorde han en större grej med Boomerang. Och så har det blivit modelljobb för både Feet First och Björn Axén. Agenturen han ligger på är Mikas. Samma agentur som fostrat storheter som Marcus Schenkenberg, Emma Sjöberg och Victoria Silvstedt. Hans intresse för musik har alltid funnits där och den första skiva han fick var med Ted Gärdestad.
– Jag tycker att han är fantastisk. Men det är kanske lite udda att önska sig en Ted-skiva när man är liten (skrattar). Låtarna är ju lite rätt deppiga.
Idag skriver Pelle låtar tillsammans med David Zacharias, som är pojkvän till Ted Gärdestads dotter…
– Ja, det känns lite speciellt. Men framför allt kul. David är grym.
Tre låtar finns färdiga med Nejd. Men bara Genom natten är släppt. Ytterligare en låt kommer i augusti.
– Den tredje spar vi ett tag.
Hur ser du på att vara med i Melodifestivalen något år?
– Det vore självklart fantastiskt, det är ju en hyfsat bra grej att vara med i om man vill presentera sig.