Åh vad jag älskar tv-hösten! Ett gäng realitys är redan igång och jag måste bara prata av mig om PHLove IslandÖver Atlanten och Svenska Hollywoodfruar.

Love Island Sverige
Efter fjorton avsnitt kände jag att programmet skulle kunna döpas om till Talk Island Sverige. För fan vad det ältas och vänds ut och in på allt som händer. Men så kommer Therese i bild och allt är förlåtet. Hon är utan tvekan bästa deltagaren i år: Gråter för allt, har noll självinsikt, och hoppar som en glad hund när nya deltagare är på väg in. Stackarn blir lika besviken varje gång de nya killarna inte går igång på hennes plåstriga personlighet. Jag kan inte låta bli att tycka synd om henne, hon vill ju bara bli älskad, men har helt fel tillvägagångssätt. När till och med gulligt menlösa Elias gav upp drömmen om en Therese-tete-a-tete så känns hennes romantiska utsikter hopplösa.
Annat: Jag är fortfarande upprörd över killarnas, okej, jag säger det igen, ORIMLIGA val att skicka hem Josefin och behålla urtrista norrlänningen Elin, som bara var en terapeut för alla andra. Detta trots att nya programledaren Malin uppmanade dem att ”behålla den som vill HITTA KÄRLEKEN”. Att Elin sen lämnade villan i Grekland efter en kort kontrovers med flera av deltagarna då hon försökt intrigera var bara märkligt. Var det verkligen SÅ känsligt? Och trodde hon verkligen att Zabrina inte skulle bli sur på Pattes prat om henne? Haha, säger jag. I övrigt: Hur snygg är Jimmy?

Paradise Hotel
Åh, vilken kanonstart för min favvo-reality! Killar som spelar spelet och tjejer som tror de spelar spelet. Camilla, som jag till min pojkväns förtret gillade bäst från start, har utvecklats till den jag älskar att hata. Det är lite kaninkokar-varning i allt hon gör och att hon tror att hon har nåt på g med Marcelo är ju skrattretande. Hur kan hon tro att hon redan fått den bedagade reality-casanovan på fall? Men denna lilla ”romans” gav oss i alla fall årets hittills bästa replik från Jesper som varnade Marcelo med de bevingade orden ”Don´t put your dick in crazy”. Well, Marcelo lyssnade knappast och passade dagen efter även på att ligga med minionen Helen. Längtar ihjäl mig tills Camilla får reda på det!

Svenska Hollywoodfruar
Snygg start när alla fruar lunchade hemma hos Elena Belle (bäst boende, men tråkigaste Hollywoodfrun), och nervöst väntade på sista fruns ankomst. Som visade sig vara Åsa Westerlund till Gunillas stora förtret. Ordväxling de luxe utbröt såklart när Åsa inte hälsade på Gunilla. Men, se på fan, mot slutet av avsnittet klarnade himlen och det såg ut som att den fejdande duon höll på att begrava stridsyxan. Anledningen? Gunilla blir tydligen både glad och rimlig av betydande mängder champagne. Gissar att Maria Montazami och de andra kommer citera Little Britains Bubbles friskt i höst: Champagne for everyone!
Förresten, är inte Siw Cotton vääääldigt lik Christer Lindarw i drag?

Över Atlanten
Jag undrar fortfarande hur många som sa nej innan alla årets deltagare bordade segelbåten som ska ta sex kändisar, sex kameramän och två segslarkunniga över Atlanten. Men jag är ändå rätt nöjd. Det är ett mysigt gäng där Agneta Sjödin mer och mer framstår som fartygets härligaste. Hon är den enda som inte är sjösjuk, ser till att alla mår bra och driver programmet framåt med nyfikna frågor och skratt. Anna Lindström drabbades illa av sjösjukan och Thomas Wassberg kräks som en sjuk hund, men mest synd är det ändå om Viktor Frisk. Har ni nånsin sett honom så tyst? Han kan inte ha förstått vad han gav sig in på.