Hej Christer, berätta, vad är Radio Rainbow för något?
– Radio Rainbow är en musikkanal som primärt vänder sig till en HBTQ-publik med en bred blandning av både gammalt och nytt. Det ska vara glatt, det ska vara färgsprakande, det ska vara gay. Det är ju en digital radiokanal som vi sänder på DAB+ och via nätet. Om du har en digital radiomottagare i t.ex. bilen så kan du lyssna på Radio Rainbow och ett 10-tal andra nya kanaler. Just nu så sänder vi över Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Gävle, men hoppas kunna bygga ut sändningarna ytterligare framöver.

Hur har ni valt ut låtarna?
– Vi har dels tittat på utländska förlagor som iHeart Medias ”Pride Radio” och Entercoms ”Channel Q”. Sedan har vi konsulterat med några duktiga svenska musikkännare i genren som personal på QX. Men det saknas naturligtvis fortfarande en hel del musik så vi är ödmjukt öppna för fler förslag.

Går den bra?
– Med tanke på att DAB+ ännu inte officiellt har lanserats i Sverige och väldigt få har en mottagare så går det fantastiskt bra. Vi når ungefär 100 000 lyssnare i veckan.

Kan det bli en egen kanal?
– Det är redan en egen kanal, fast på digital radio. Men vi har ännu inte bemannat kanalen med programledare då vi först vill ha ett politiskt karttecken att svensk radio ska digitaliseras. EU har redan beslutat att alla nya bilar fr.o.m nästa år ska ha DAB+ som standard, men den svenska regeringen har ännu inte gett oss klartecken att en digitalisering ska genomföras.

Vilka är dina egna favorit-rainbowlåtar?
– Jag har ju ett förflutet som DJ i Los Angeles så mina favoriter blir gärna något syntigt 80-tal som ”Boy” med Book Of Love, ”It’s a sin” med Pet Shop Boys eller ”Why” med Bronski Beat.

När tycker du att man ska lyssna på Radio Rainbow?
– När som helst, speciellt när du behöver en dos kärlek och glädje.

Kan QX-lyssnarna tipsa om låtar de vill höra?
– Absolut, mer än gärna! Maila på [email protected]

Här kan man lyssna på Radio Rainbow!