Hej Oskar, du är med i Basshunters nya video ”Angels Ain’t listening”, hur hamnade du där?
     – Jag såg att regissören Jay Vasquez sökte en man mellan 35-50, som kunde spela en psykiskt instabil person. Referensen var bland annat Joaquin Phoenix i ”Joker”. Jag skickade in bilder och rörligt material och efter en dag fick jag besked att ett 40-tal ansökningar hade kommit in och att både Jay och skivbolaget hade fastnat för mig. Utseendet, förhoppningsvis mina skådespelarskills och att jag spelar min egenskrivna pjäs ”#snygg #snyggare #utbränd” om psykisk ohälsa spelade säkert in.
I videon sminkar du dig lite annorlunda, har på dig en röd långhårig peruk och dansar loss i en tunn morgonrock i slutet, vad handlar den om?
     – Det är så många människor i samhället som mår otroligt dåligt och som sätter på sig en mask för att låtsas må bra. De ler, men inombords är de döda. Jay har en förhoppning om att kunna lyfta just problematiken med psykisk ohälsa och nu i och med covid-19 och den troliga depression och oro som många känner, gör verkligen att låten spelades in och släpptes väldigt lämpligt.
Från Komma ut-föreläsningar till en video med Basshunter är tydligen inte steget så långt?
     – Haha, nej, eller hur?! Jag är ju skådespelare med specialkompetens inom sång och dans, så jag älskar den här mixen med jobbet och att man aldrig riktigt vet hur nästa arbetsdag ser ut. Vi spelade in i en mörk källare under en heldag i mitten av maj.
Boten Anna blev ju en enorm hit för Basshunter, tror du den här kan bli lika stor?
     – Gå in och kolla länken och avgör själva…
Vad gör du annars på dagarna?
     – Jag har ett fåtal föreställningar kvar att spela innan ”sommarlovet” tar vid. Parallellt med detta skriver jag på en lättläst ungdomsbok med HBTQ-tema. Den heter ”Jävla bögjävel” och i fredags fick jag ekonomisk stöttning av RFSU:s Ottarfonden för detta projekt, så det känns jäkligt kul! Jag skriver även på monologen ”Brutna löften, brutna revben”, som handlar om misshandel i hemmet ur förövarens perspektiv, så jag håller mig sysselsatt.
Och hur ser sommaren ut?
     – Min kollega Viktor Flarkell, som spelar ”Komma ut” parallellt med mig, ska repetera in ”#snygg #snyggare #utbränd” i sommar, jag fortsätter att ha mina privatelever i teater-, andning- och presentationsteknik, men framför allt laddar jag för att gifta mig med min fästman Jonas den 18 juli. Den stora festen och kyrkceremonin är flyttad till nästa sommar, men vi kör en intimare, borgerlig vigsel redan i sommar och där vigselförrättare är Sophia Ahlin, som dels kommer från min födelsestad Karlskrona, dels grundande Karlskrona Pride.