Alex, du har gett ut en ny låt, Miracle, vad handlar den om?
– Den handlar om folk som trycker ner en för att man sticker ut. Men att man ska våga vara sig själv. Och gör man det så kommer man uppnå sina mål. Det är jag som sjunger till mig själv när jag var ung.

Vem har skrivit den?
– Låten är skriven av min vän Kristoffer Österman och Mikael Österman. Kristoffer valde att lämna oss på jorden för två år sedan. Och jag tänker på honom och minns honom genom Miracle. Det gör så ont i mig. Han var en sån fin människa. Hans bror Mikael Österman och Tommy Ljungberg har producerat Miracle vilket jag är enormt tacksam för.

Vad betyder låten för dig?
– Den betyder så otroligt mycket för mig. Kristoffer hade som mål att få in mig i Mellon, han såg precis hur tufft jag hade det i mitt liv. Jag har ju alltid gått min egen väg när det gäller klädstil. Och att vara svart och feminin stack i mångas ögon. Jag fick alltid höra glåpord så fort jag lämnade mitt hem. Kristoffer bevittnade detta och blev rasande så han skrev två låtar om detta. Och Miracle som vi nu har släppt är den ena.

Låten släpptes på Spotify igår, har du hunnit få några reaktioner?
– Ja, jag har redan fått så mycket fin respons. Jag svävar på moln över hur många som har hört av sig. Tack alla fina. Speciellt när man får fin respons av folk som jag har själv som idoler och förebilder. Jag har ju sjungit i hela mitt liv och gjort ganska mycket, men detta är första gången som jag släpper något på egen hand.

Du sjöng den på Pride förra året, hur var det?
– Ja, både på Stockholm Pride förra året samt Gävle Pride. Jag var galet nervös. Men efteråt kändes det härligt när man fick bra respons och att folk hann lära sig refrängen och började sjunga med. Jag hoppas att en dag få komma ut och sjunga igen. Nu ser ju världen ut som den gör, men så fort detta hemska är över vill jag ut och sjunga igen.