Naures, berätta, vad är det för en film?
– Den handlar om Ayman som ska på en sexdejt med Jonas men natten ballar ur och blir inte riktigt som de har tänkt sig. Det är en romantisk komedi som är en del av Svenska Filminstitutets satsning It’s love.
Och filmen har redan fått en del utmärkelser….
– Ja, den har vunnit Bästa Film Klass 4 och Pixel Talent Award samt ska visas på filmfestivaler världen över, bland annat i USA, Hong Kong och Grekland.
Du skriver att ditt bolag The Uneven ska ”lyfta hbtq-frågor speciellt för people of colour och Mellanöstern”, berätta.
– Det stämmer, vi tycker att det är dags nu. Vi vill göra något kul och annorlunda som bryter de stereotypiska bilderna. Vår plan är att göra färgsprakande produktioner med mycket humor och glädje och samtidigt ta upp viktiga ämnen.
Vad har du för projekt framöver?
– Jag jobbar på kortfilmerna Habib & The Thief som är en sexig tjuv och polis lek mellan två arabiska män och Ana Mithli som är en kaotisk komma-ut berättelse i en arabisk familj. Sen skissar jag även på ett långfilmsmanuset Salam som är löst baserat på mitt eget liv.

Vad har du för framtidsplaner om du får drömma fritt?
– Jag hoppas att vår verksamhet har vuxit sig stark och att vi har skapat ett större community så att fler personer får chans att synas och höras. Sen drömmer jag om att våra filmer ska finnas på Netflix. Och om man får drömma ännu större så hoppas jag på filmerna finns tillgängliga i Mellanöstern. Och ännu större, att vi lyckas förändra världen och göra det enklare för HBTQ+ personer att leva öppet med sina sexualiteter och få kärlek och acceptans av människor i sin omgivning.
Hur lever du själv?
– Jag lever med min själsfrände Michael Detlef i vår underbara lägenhet i Malmö. Vi har varit tillsammans i över tre år och vi är ‘dangerously in love’. Min familj älskar honom och stöttar oss.
Hur träffades ni?
– Jag såg honom på Tinder och blev genast dödsförälskad. Det allra första jag skrev till honom var ”Oh you gorgeous monkey, I will marry you in a heartbeat” och han svarade ”Please do, I will say yes with no hesitation”. Resten är historia.
Var kan man se dig härnäst?
– Jag kommer att hålla i ett seminarium som ska visas på Stockholm Pride Summer Stream. Vi ses där!!

Filmen 1-1 har premiär den 26e juli på SVT Play (under namnet Sexdejt: 1-1).
Mer info om verksamheten finns på www.theuneven.com.

Naures Sager