Misbehaviour är en ny storfilm med Keira Knightley i en av huvudrollerna. Filmen är baserad på den Miss World-tävling som ägde rum i London 1970 då den nybildade feministiska gruppen ”Kvinnobefrielserörelsen” som ansåg att tävlingen objektifierar kvinnor invaderade scenen mitt under direktsändningen av tävlingen, något som skapade rubriker över hela världen.
Värd för den amerikanska skönhetstävlingen var komikern Bob Hope och vid den här tiden var Miss World den mest sedda TV-showen i världen med över 100 miljoner tittare.
Nu har händelsen blivit film och har Sverigepremiär i oktober.

Miss World 1970 var verkligen en turbulent tävling. När showen väl återupptogs efter att Kvinnobefrielserörelsen stört sändningen var det resultatet som fick stor uppståndelse: vinnaren var inte den svenska favoriten utan Miss Grenada, den första mörkhyade kvinnan som blev korad till Miss World. Något som starkt ifrågasattes då fler personer i juryn hade svenskan som favorit, dessutom satt Grenadas egen premiärminister i juryn…

Förutom Keira Knightley ser vi Greg Kinnear, Rhys Ifans (Notting Hill) och Phyllis Logan (Mrs Hughs i Downton Abbey) i några av rollerna. Filmen är regisserad av Phlippa Lowthorpe som även regisserat några avsnitt av The Crown.

Här är trailern till Misbehaviour: