Ella Hedström är stolt över det hon uträttat i programmet och medan tårarna rann nedför kinderna tackade hon fansen som trott på henne och sa att topp 7 inte alls var dåligt. Men vi hann också prata lite om hennes flirt. Även om hon inte ville berätta vem tjejen är….

– Men hon är en speciell vän, och pan, som mig. Vi har gått om varandra lite, när hon varit på har jag inte varit det och när jag kunnat har det inte varit rätt läge för henne. Men hon vet vem hon är och jag ville sjunga för henne…

Du har inte pratat öppet om det här tidigare…?
– Alla frågar om min läggning och jag har inga problem att prata om det, men jag vill inte trycka upp det i folks ansikten. Jag  dejtar både tjejer och killar och har alltid varit bekväm med det. 

Du har berättat att du tidigare mått dåligt och haft depressioner, har detta nåt med din sexuella läggning att göra?
– Nej, det kan jag inte säga. Jag har har en jättestöttande familj, och min syster är gay och tillsammans med en kvinna, så för mig och min familj har det alltid varit jättenaturligt. Men jag vet också att jag haft enorm tur, och flera av mina vänner har inte haft det, så jag har sett hur jobbigt det kan vara. 

Du gavs en andra chans av juryn förrförra veckan, har det fått dig att känna att du ville vara mer öppen?
– Nja, jag är ganska öppen som person. Det var bara bra läge att göra det här nu. Men jag är såklart väldigt glad att fått vara kvar. 

Så, har tjejen du sjöng till reagerat på hyllningen?
– Haha, inte än. Men jag har inte haft tid att kolla telefonen så mycket. Men, budskapet verkar ha gått fram för flera har hört av sig och sagt att om det inte funkar med tjejen, så… (ler).