Hej Pehr! Du och din man Richard ska tävla i ”Bytt är bytt” ikväll, är ni laddade?
– Ja herregud vi är superladdade och jätteskraja, äntligen ska visas och äntligen ska det komma ut hur det gick. Richard är nog mest nervös av oss, jag vill bara få det överstökat.

Hur kom det sig att ni hamnade där?
– Vi blev tillfrågade och tyckte att det kunde vara en kul grej.
Var det en svår omgång skulle du säga?
– JAAA! Det är så mycket svårare att stå där i verkligheten jämfört med att sitta i tv-soffan och titta. Vi har ett par riktigt fulingar i vår omgång som kan vara värda både det minsta och det högsta beloppet.
Är det något i programmet du bävar för ikväll?
– Jag tror att både jag och Richard bävar för precis allt (skrattar). Vi sa så mycket knasiga saker. Varför pratar man så mycket när man är nervös? Hur kommer vi att framstå? Hur är det klippt? Hjälp…
Vad hade ni för taktik innan ni gick in?
– Vi ville försöka lyssna till eventuella ledtrådar i beskrivningen av föremålet, de finns där men de är oftast väldigt subtila. Men det var svårt för man är så nervös och koncentrerad på fel saker. Man måste komma ihåg att andas, det är lätt att glömma när man är nervös (skrattar). Man får inte titta för mycket på den söta studiomannen. Man ska hålla in magen, sträcka på sig och se glad ut även om det kanske går åt helvete.
Hade ni ”tränat och läst på” innan programmet?
–Ja, verkligen! Vi hade i fyra veckors tid tittat på gamla program 1-3 st om dagen! Vi hade gissat belopp, fört statistik och spelat mot varandra hemma i soffan. Hälften av gångerna var vi superskickliga och valde hela tiden rätt, då kände vi oss som superstars. Men det blåstes bort direkt när vi såg nästa program, för där valde vi direkt bort halvmiljonen och alla de andra höga beloppen. Det bevisar bara att det är sjukt svårt.
Vinstsumman, vi vet ju inte än om det blir 500 kr eller 500 000 kr, går den till er eller skänker man den?
– Vi tävlar ju som privatpersoner och då får man själv behålla hela beloppet som man vinner. Det är annorlunda när kändisar är med och tävlar, då skänker de hela vinstbeloppet till välgörenhet. Vi har däremot sagt att om vi vinner något av de tre högsta beloppen så kommer vi att skänka en del till ”Regnbågsblod”.
Ni är ju kända för att ha Sveriges mest julpyntade hem, hur blir det i år med det?
– Åh… vi saknar att julpynta i gigantiska format, för vi älskar ju att pynta i juletid. Vi gör det numera endast vartannat år för att behålla lusten till det. Förra året ställde en fönsterrenovering och operation till det för oss och nu ställer corona till det. Vi pyntar ju så bombastiskt för att bjuda hem våra vänner på ett skönt glöggmingel och det funkar inte i dessa tider. Vi får vänta ytterligare ett år. Men då jävlar….

QX besökte Pehr och Richards julpyntade hem för några år sedan, här kan ni se på sid 36-39 hur det ser ut.