QX har tidigare skrivit om Sophia Aronsson, i sociala medier även bekant som Tova-Sophia, då hon var med i TV3-programmet Sveriges modigaste. Nu är hon tv-aktuell i Robinson på TV4/ C More.

Sophia, bor i Onsala med sina två hundar, och driver sedan åtta år en frisörsalong. Två dagar efter att hon kommit hem från Robinson-inspelningarna träffade hon sin kille och de har nu varit ihop i sju månader.  Och nu satsar hon på att bli mamma via surrogat!
Men först ska hon charma Sverige i vårens säsong av Robinson, som på grund av pandemin spelats in i Norrland.

Men tror inte att Tovia-Sophia haft en Robinson-längtan och sökt varje år.
– Nej, Gud nej. Jag har aldrig tänkt att det skulle vara nåt för mig! Jag hade mått jättedåligt om jag blivit biten av nån konstigt tusenfoting på en tropisk ö, så det har aldrig varit aktuellt. Men när jag fick höra att det skulle vara i Haparanda så kände jag ”okej”. Jag är ändå en fighter.

I samband med att Sophia tävlade i Sveriges modigaste berättade hon öppet om sin bakgrund som transsexuell.  Men det är inget som kommer att ältas i Robinson.
– Jag pratar om det tidigt i programserien i en ”synk”, men de andra deltagarna visste inte. Och jag berättade bara för två av de andra.  För samtidigt som jag vill vara en bra representant som blir glad över att folk i samma situation hör av sig, så vill jag inte att det ska vara en stor grej. Det bästa är att normalisera, jag är ju som vilken tjej som helst.

Så, är du beredd på att bli Robinson-Sophia med hela Sverige?
– Helt ärligt så är jag inte ute efter kändisskapet. Det var tydligt att vissa andra var ute efter just det, men personligen ville jag utvecklas och inse vad som betydde mycket för mig. Att lära mig uppskatta det jag har. Och på vägen hittade jag mig själv.

Vad överraskade dig mest under inspelningarna?
– Det var väldigt mycket dötid.  Och jag hade nog förväntat mig mycket värre människor. Jag valde att gå in i programmet med inställningen att vara rätt neutral och inte bråka med folk. Jag tänkte att jag bara skulle se dem som jobbiga kunder som jag ändå måste klippa!
Samt att vissa lyckades smuggla med sig saker i jackfodret under inspelningarna, trots kroppsvisitering… (skrattar)

Fick du användning för dina frisörkunskaper?
– Absolut. Jag insåg att jag var stark både psykiskt och fysiskt. Jag fick använda mina sociala ”scills” från mitt jobb där jag träffar massor av människor, och är ju van att arbeta statiskt, så jag har mycket styrka i axlar och armar. Jag förvånade faktiskt mig själv och insåg efter 35 år att jag är grym och inte behöver inte bevisa nåt. Jag duger!

Du hamnade i lag Nord, var det bra?
– Det var det bästa! Alla ville vara i Nord för vi var det glada ”happy familj”- laget.

Vad saknade du mest under inspelningarna?
– Mina voffsingar och sushi.

Vad ska du använda pengarna till om du vinner?
– Det blir ett bra startkapital till surrogat.

Beskriv dig själv i Robinson med ett ord:
– Charmig!

Robinson visas i TV4 Play/ C More appen plus 19.30 ikväll i TV4.