Roy Halston slog igenom med sina pillerburkshattar och nådde stor berömmelse när Jackie Kennedy bar hans hatt när maken J.F. Kennedy skulle sväras in som USAs president. Alla ville ha en Halston-hatt. Men när hattar senare försvann ur modet började Halston designa kvinnokläder och nådde även där stor framgång. Han rörde sig i Studio 54-miljön och några av hans vänner var Liza Minnelli, Andy Warhol och Elisabeth Taylor. Men det är ingen sympatisk bild som målas upp av Halston i Netflix-serien, i allafall inte i de första inledande avsnitten, det är droger och sex, otrohet och utbrott – och Halston själv är arrogant, svartsjuk och lika egoistisk som hans behov av bekräftelse är stort. Eller som en journalist uttryckte det ”Netflix serie Halston är ett empatiskt porträtt av någon du inte vill arbeta för, vara kär i eller lita på när det handlar om mycket pengar”. Inte undra på att Halstons släktingar inte omfamnat serien utan tvärtom, tagit avstånd från den.

Serien har fått lite olika mottaganden, ”en serie som misslyckas med det mesta” skriver Expressen medan engelska The Guardian hyllar den på ett lite lagom sätt och ger den 3,5 av 5. GQ undrar varför det är så svårt att göra en film om mode och ger den tummen ner, däremot har mer än 60% av imdb’s läsare givit serien en 8 :a eller högre i betyg.
Serien består av fem avsnitt där vi får följa Halstons uppgång, livet på toppen när karriären blomstrar samt hans förkrossande fall. Både i yrkeslivet och privat. Och det är först då, i seriens slutskede, som man faktiskt börjar känna något för – och med – denne man.
Halston gick bort i aids-relaterad cancer vid 57 års ålder.