Anders berätta – hur var det igår?
— Det var en så häftig upplevelse. Jag har inget att jämföra med men det finns ögonblick där avatarerna är helt makalösa. Stämningen kring hela premiären var jätteskön. Jag har aldrig haft en snyggare story på Instagram än under denna kväll – Kylie Minogue, ABBA, Elaine Paige, Zara Larsson och massvis med andra var på plats. Flera intervjuade jag för ett reportage som vi kör i Nyhetsmorgon på lördag – du måste kolla!

Och alla Abbor var där?
— Ja, hela kvartetten och det hade vi anat att de skulle vara. Jag fick min efterlängtade intervju med Agnetha Fältskog så nu kan jag dö lycklig. Svenska Kungen och Drottningen gick också på röda mattan och berättade glatt om sina Abbaminnen för oss.

Hur var stämningen i publiken?
— Fantastisk! Folk sjöng och dansade. Och under Thank You For The Music var det många som vände sig mot de riktiga abborna i publiken. Mest drag var det under Chiquitita och Dancing Queen.

Jag gissar att det var några fler gays i publiken?
— Jag var inte ”the only gay in the village”… (skrattar)

Kändes det som en riktig konsert?
— Ja och nej. När det var avatarer på scenen och på storbildsskärmarna, dessutom med ett liveband, då kändes det som en riktig och häftig konsert. Några av låtarna presenteras mer som musikvideos och då var det mer partykänsla än livekänsla.

Nåt som överraskade dig?
— Ja… att jag själv blev så berörd av både kunna se avatarerna och abborna samtidigt. Det var känslosamt.

Är det mellansnack?
-Ja, faktiskt! Och det fungerar rätt bra, särskilt Agnetha Fältskogs insatser.

Vilken låt var bäst?
The Winner Takes It All är magnifik.

Vill du se detta igen?
— Min man Henrik har bestämt att vi ska se den ihop och jag säger inte emot…

ABBA
Kungen och Drottningen
Zara Larsson
Kylie Minogue
Jonas och Mark
Carola