Netflix fantasyserie Stranger Things är onekligen en enorm tittarsuccé, men många HBTQ-fans är besvikna över hur den undviker att tala klarspråk om unge Wills sexualitet. I den fjärde säsongen, vars sista avsnitt sändes bara häromveckan, blir det allt tydligare att den sorgsne grabben har känslor för sin kompis Mike, men serien har ännu inte låtit Will komma ut.

Ett missnöjt fan tog till sociala medier för att vädra sitt missnöje – och fick svar av självaste Noah Schnapp som spelar Will, och lovar något ”mycket speciellt” i den kommande säsongen.

”Jag är extremt besviken över vilken väg de valt att gå med Wills sexualitet. Måste allt vara en metafor? Jag är så trött på vaga komma ut-scener”, skriver en tittare (via Instinct Magazine).

Skådisens svar? ”För det första är detta 80-talet och killen har just börjat high school. Låt dem långsamt utveckla handlingen och när han kommer ut kommer det bli något väldigt speciellt och äkta.”

Den femte säsongen av Stranger Things blir den sista, så det börjar bli dags att knyta ihop säcken för alla kids i Hawkins – och ge Will det lyckliga slut han förtjänar.