Gayvärlden har hållit andan inför releasen av Beyoncés nya skiva Renaissance, som släpps idag. Samtidigt avslöjar sångerskan att hon tillägnar albumet sin homosexuella morbror Jonny, som varit en stor förebild under hennes uppväxt, samt till HBTQ-communityt och glömda pionjärer, skriver Out.com.

”Ett stort tack till min Morbror Jonny. Han var min gudmor och den första personen som introducerade mig för mycket av musiken och kulturen som inspirerade den här skivan. Tack också till alla pionjärer som skapade kulturen och de fallna änglar vars bidrag länge har varit förbisett. Det här är en hyllning till er”, skriver stjärnan på sin officiella sajt.

Beyoncé har tidigare hedrat Morbror Jonny, och pratade om hans kamp mot HIV bland annat under GLAAD-galan 2019, då hon kallade honom för ”den mest underbara homosexuella mannen jag någonsin har känt”.

Morbror Jonny är tekniskt sett inte Beyoncés morbror, utan systerson till hennes mor, Tina Knowles, och var en nära vän till familjen fram till sin död.

Andra fans har noterat att några av popdivans outfits i albumfodralet är en glittrande homage till queer- och trans-communityt. Mer specifikt har hon inspirerats av Pepper LeBejia och Octavia St. Laurent, stjärnorna i den ikoniska dokumentärfilmen Paris is Burning, skriver Pinknews.