De senaste fem åren har den svenske artisten Petter Wallenberg rest världen runt och spelat in låten We Don’t Care med queera röster från fyra kontinenter. Han har bland annat besökt länder som Uganda och Jamaica, där det är olagligt att vara hbtq.

We Don’t Care är en protest mot hat och homofobi, som det går att dansa till! För mig är det viktigt att hitta ett nytt sätt att skapa medvetande om att vi hbtq-personer finns överallt – även i länder där vår existens är straffbar. Allt vi vill är att vara och älska vem vi vill, berättade Petter för QX.se tidigare i somras när låten släpptes.

Nu när musikvideon har premiär är det tittarens tur att resa från land till land, genom olika kulturer, och se de medverkande sångarna och dansarna alla framföra samma låt. 

Från en Bollywood-dansscen i ett hindutempel i Indien till gruppdans i Ugandas regnskogar, via en gospelsjungande Prideparad framför Stockholms stadshus och rappande på gatan i Florida.

Tanken med musikvideon är att belysa mångfalden i det globala regnbågssamhället, och samtidigt sprida medvetande om ökningen av hatbrott mot hbt-personer. Ett uppträdande sker framför en lista på de 70+ länderna i världen där samkönade relationer är straffbara – i vissa fall med dödsstraff.