25-årige Jacob Elordi är en av stjärnorna i ungdomsdramat Euphoria, där han spelar den farligt snygge men svinige Nate.

Men skådespelardrömmen möttes av glåpord under hans uppväxt. När Elordi började agera vid 12 års ålder blev han kallad ”bög” av homofober i skolan. I en intervju med GQ berättar han hur han hanterade det:

– Från första gången jag var med i en pjäs blev jag kallad bög i skolan. Men jag hade massor av självförtroende. Jag visste att jag var hyfsat bra både på sport och teater. Jag var aldrig orolig för att mina skolkamrater skulle tycka jag var omanlig. Och sen fick man ju spela mot vackra tjejer, säger Elordi.

Teatern lät Elordi dumpa sin förväntade machoroll och några skitsnackande vänner. Han vände ”öl- och sportkulturen” ryggen, slutade med rugby och satsade helhjärtat på teatern. När han fick spela den könsöverskridande rollen som Oberon, älvornas konung i Shakespeares En midsommarnattsdröm, väcktes intresset för mer udda rollfigurer.

– När de kallade mig för bög, så började jag med smink. Ska jag spela älvornas konung så ska jag vara den hetaste jävla älvornas konung ni sett. Jah började omfamna min feminina sida.

Jacob ifrågasätter också varför sport skulle anses manligare än skådespeleri:

– Jag tänkte: ”tror ni att jag är gay så ska jag visa er att det är bullshit. Jag är hetero men kan också syssla med konst.” Jag fattar inte de där etiketterna, säger han.