Projektet påbörjades redan 2021 då tanken var att göra Mer Jul, en remake av ett känt svenskt julanthem. Tyvärr fick man nej från upphovspersonerna så artisten Kuba ”Kubix” Jasiecki skrev tillsammans med Michael Casey en helt ny jullåt, Superstar (Christmas Pride) som nu utsetts till att bli den officiella Skövde Pride låten för 2022.
– Det är en jullåt i helt min stil: pop, disco och schlager och den är producerad av Peter Hägerås. 
Med hjälp av regnbågsnördarna på Lights Event (som bland annat låg bakom Patricias C’est La Vie)  har låten nu fått en julig video.
– Det har varit en sådan fantastisk uppslutning från communityt, ”it takes a village” som en säger, berättar
Maria Jern på Skövde Pride och säger att man även fick hjälp från såväl Svenska Pride och SLM Stockholm med rekvisitan i videon.
– Det blev extra allt, och det hade inte varit möjligt utan samverkan inom vårt community.Utöver Kuba medverkar dragartisterna Imaa Queen, Seymour Bottoms, Miss Tobi, Chiwi, Herman Winter, Hedwig De La Galleria, Justin Bratman och Betsy von Doom, också i videon.
– Det var en tolvtimmars fullspäckad inspelningsdag med proffs! Det var en dröm att samla så många stjärnor med så varierat ursprung och alla jag frågade ville vara med. Så jag är oändligt tacksam för allas engagemang, säger Kuba Jasiecki.
Den 10 december, i samarbete med den hbt-certifierade ungdomsverksamheten Kulturlabbet i Skövde, genomförs nu #LuciaPride med Prideparad, luciatåg & fackeltåg genom staden, och så blir det en avslutande ungdomsfest på Kulturlabbet.  Där kommer Kuba Jasiecki tillsammans med Chiwi och Seymour Bottoms samt ”Dalslands enda Dragqueen” Jane the Dragqueen, att uppträda.
– Det är fantastiskt att det finns en trygg plats där ungdomar kan vara sig själva till 100 procent och det känns så bra att vara med och stötta det, säger Kuba.
Maria Jern avslutar:
– Anledningen till att vi valt att satsa extra på ungdomar under #LuciaPride är efter de nollningsaktiviteter på gymnasiet i Skövde som spårat ur med homofoba uttryck, vilket ni på QX tidigare rapporetat om. Vi vill ge queera ungdomar ett ljus i vintermörkret, speciellt på en mindre ort som Skövde. Alla får vara med. Alla får vara Lucia.