Doctor Who sändes för första gången 1963 och följer äventyren med The Doctor och hens följeslagare. Den nya säsongen som släpps 2024 kommer att bli något nytt och skapa historia för serien.

Yasmin Finney, som tidigare setts i Netflix Heartstopper, kommer nu att bli den första transkvinnan som har en ledande roll i Sci-fi serien. Finney har själv kommenterat vikten av representationen som hon bidrar med till serien.
– Det kommer förändra världen, säger Finney till Vogue, med anledning av att hon kommer vänta rollen som karaktären Rose, The Doctors följeslagare, i special-avsnitten som släpps för att fira seriens 60-årsdag.

Men det tar inte slut där, för den 14:e säsongen av Sci-fi serien är lite av en ”trans-takeover”. Pete MacHale blir den första transmannen att vara med i serien, men vad han kommer ha för roll är fortfarande okänt, Och sist men absolut inte minst, Jinkx Monsoon. Hon är kanske mest känd från att ha vunnit RuPaul’s Drag Race säsong fem och RuPaul’s Drag Race All Stars säsong sju. Nu intar hon tv-världen igen, men i en annan genre. Fans har såklart blivit överlyckliga över nyheten om att de kommer se den älskade drottningen i serien. Men även hennes roll är ett mysterium så här långt.

Sammanställningen av skådespelare tillsammans med att den välkända öppet homosexuella Doctor Who-producenten Russell T Davies, som kommer tillbaka till serien efter 13 år, pekar mot att den nya säsongen kommer bli något som du inte vill missa.