Berätta Patrick, vad är I ett glas för en låt?
– Det är en makalös turbodänga. Jag har varken hört eller gjort något liknande. Frågan är om någon har det. Tempot och soundet är helt och hållet den geniala producentens Peter Hägerås förtjänst. Samtidigt har den en sjukt lyckad och lite lurig text. Jag har fått frågor om vad för slags kärlek den handlar om och i synnerhet, vilket slags ”glas” som åsyftas.
Ja, den har ett otroligt tempo, det blir intressant att se folks moves på dansgolvet?
– Tempot måste vara någon form av världsrekord. 168 BPM(!) och ändå funkar det.
Som jag ser det finns två alternativ:
1. Att sensuellt åla sig genom den i ”slow-mo”.
2. Att stå och hoppa jämfota på plats tills man svimmar.
Om jag säger att den låter som en mix av Lustans lakejer, tidiga Ratata och Nanne Grönwall, håller du med?
– Ja, det finns helt klart en ”schlager” i den. Det håller jag med om. Jag har nog inte distans nog att säga så mycket mer. Men förutom din analys kan jag bjuda på några andra roliga som inkommit: ”EPA-Dunk utan ‘EPA’:n” och ”Som om Lustans Lakejer, Soft Cell och Scooter haft en trekant och producerat ett 
kärleksbarn”.
Hur många låtar har du skrivit och gett ut genom åren?
– Ca 50 låtar enligt Spotify, men fler är på gång.
Vilken skulle du säga är din största hit i karriären?
– De två senaste Hertigen av Brandgul och Esmeralda som Peter Hägerås producerat har streamats mest och hörts sporadiskt på radion. Men jag måste ändå säga Stockholm i juli. Den röstades 2022 fram av stockholmarna själva som den bästa stockholmslåten genom tiderna, slagen bara av Monica Zetterlunds odödliga Sakta vi gå genom stan i tidningen Mitti.
Men du, vi måste prata om slut-tonen i I ett glas, satte du den direkt eller hur gick det till?
– Mycket roligt och hedrande att du noterat den. Jag är lite stolt över den. Grejen är att den – till både min och Peters stora förvåning – satt på första tagningen. Ingen av oss såg den komma. Jag kan dock inte garantera att jag lyckas göra om den live (skrattar).
Till sist, vad händer i sommar?
– Om 3-4 veckor kommer nästa singel. Den heter Hästvisa och är så uppfriskande snuskig och rolig att inkontinensskydd kommer sälja som aldrig förr. Tänk Gullan Bornemark, Astrid Lindgren, Fröken Snusk, Tom of Finland och Frank Zappa i samma låt. Därefter blir det ett album till hösten. Det första spadtaget till det togs 1991 så det är mitt livsprojekt.