Daniel, du är ett stort Belinda-fan, hur många gånger har du sett henne?
– Fyra gånger, i Berlin, på Viking Line, på Skansen och nu senast i Manchester, en konsert som blev framflyttade 3 år på grund av pandemin. Fem gånger om man räknar alla gånger jag och min kompis kollade ”Runaway Live” på VHS (skrattar).

Är du Sveriges största Belinda-fan tror du?
– Näst störst. Min kompis Jimmy är nummer 1. Han har till och med tatuerat in henne på axeln.

Har du träffat henne?
– Nej tyvärr, men har konverserat med henne när jag stått längst fram på konserter, eller ja, kanske mer ropat åt henne och önskat låtar och påmint henne om framträdanden hon glömt att hon gjort i Sverige och hon har svarat tillbaka så jag hävdar att det är en konversation.

När blev du Belinda-frälst och vad är det du gillar med henne?
– Det började lite lätt 1987 med Heaven Is A Place On Earth. När sen We want the Same thing kom 1989 var jag hel såld. Måste säga den lite raspiga och darrande rösten i kombination med starka melodier och catchy texter. Sen gillar jag att hon är rätt öppen och skämtsam med sitt förflutna.

Jag har sett henne live två gånger, på Viking Line och på Skansen och båda gångerna har du varit där…
– Haha, jepp vrålat och hoppat. Du har verkligen sett mig i mitt esse.

På Skansen sjöng ni även för henne minns jag?
– Ja, det var ju hennes födelsedag, så självklart var vi ju tvungna att sjunga för henne!

Hur länge har du väntat på den här EP:n?
– Sen 1996 då hon släppte sitt senaste popalbum. Nej, men hon la ut på instagram att hon var i studion i oktober förra året så sedan dess har jag väntat och hoppats.

Diane Warren, som är en av världens bästa och mesta låtskrivare med enorma hits på sitt cv, har skrivit alla fem låtar, så få höra nu, vad tycker du om EP:n ”Kismet” som släpptes idag då?
– She’s BACK! Klassisk Belinda pop – nu vill vi bara ha mer.

Det är ju bara 5 låtar, kan du rangordna dem, från bäst till sämst?
– Oj svårt. Blir lite Sophie’s Choice det här….
1. Deeper Into You
2. Big Big Love
3. If You Go
4. Sanity
5. I Couldn’t Do That To Me (bara för att det är en cover på LeAnn Rimes, men Belinda gör den ju så klart mycket bättre) Men om du frågar mig om 3 månader så har jag säkert vänt på listan.

När ska du se Belinda nästa gång?
– Inget planerat just nu, men drömmen är att hon skulle göra en turné där hon spelar hela ”Live Your Life Be Free” albumet. Då åker jag direkt.

Om någon inte hört henne, vilka av hennes gamla låtar ska man lyssna på då tycker du?
Do You Feel Like I Feel, I Plead Insanity, jag tycker den passar in på mig (skrattar), Summer Rain, Lay Down Your Arms och A Woman And A Man!

Till sist, anser du att Belinda är en gayikon?
– Ja, helt klart. Hon har har en stor gay following, hennes son är gay och hon deltar i Prideparader. För några år sedan var hon med på en Gay kryssning som main act – jag bokade nästan en hytt (skrattar).

Daniel i Manchester för att se Belinda Carlisle