Andreas, nu väntar tre Cirkus-konserter i helgen med din hyllningskonsert till George Michael, hur laddad är du?
– Jag är så otroligt laddad och vill helst att det redan ska vara fredag så jag får ställa mig på vackra den fina Cirkus-scenen med mitt band! Den här showen är bland det roligaste jag har gjort.

Först blev det en konsert på Cirkus, sen två och nu tre… Trycket är stort på biljetter?
– Ja det var oväntat bra tryck när vi släppte upp för 2 shower den 20e maj så därför öppnade vi upp för en till show den 19e maj. Men det finns ett biljetter kvar för den som vill komma.

Hur har hela den här GM-resan varit?
– Den här Freedom-resan har varit helt otroligt att fått göra. Är stolt över att jag och min make producerade hela showen från idé till verklighet och att det sedan skulle bli en succé under hösten vågade vi inte drömma om. Men det blev det och vi är också otroligt tacksamma över att vi fick kulturstöd av Kulturådet att förverkliga vår dröm och att live nation hoppade med på ”freedom”- tåget.

Jag såg den på Rival och minns bland annat att jag: 1. Fick gåshud när Careless Whisper-saxfonen drar igång, 2. Älskade öppningen med bl.a. Everything she wants och 3. Tyckte att din kör var helt fantastisk!
– Ja, när Careless Whisper-introt drar igång så händer det något speciellt. Det hörs alltid ett ”åh” i publikhavet och man ser stora varma leenden på allihop, folk har ställt sig upp i gångarna och börjat dansa tryckare, och det blir alltid total allsång när refrängen kommer. Och Everything she wants är en av mina favoritlåtar och jag älskar att sjunga den. Och jag är så stolt och mallig att ha min fantastiska kör Kajsa Borg, Jennifer Jaarnek och Jonathan Jaarnek i showen. De är stommen i hela Freedom, de ger mig möjlighet att flyga fritt och gör mig till en bättre artist. De är de finaste människorna jag känner. Det är absolut inte sista gången vi jobbar tillsammans.

Finns det nån låt du själv älskar att sjunga under konserten?
– Jag älskar att sjunga alla låtar men det blir väldigt skört och nära när jag sjunger en svensk version av Jesus to a Child som min vän, sångerskan Lisa Nilsson skrivit en otroligt vacker svensk text till. Den är alltid en utmaning att och det är alltid svårt att hålla tillbaka tårarna när jag framför den.

Har du ändrat något sen du var ute på turné, låtar eller mellansnack?
– Vi har samma låtar som var på höstturnén men mellansnacken ändras lite för varje gång, jag gillar att känna mig fri och lägger till lite ibland, pratar med publiken, går på känslan som finns i rummet där och då.

Vem skulle du vilja kom och såg showen och varför?
– Hm, jag har nog ingen speciell person som jag vill ska komma och titta mer än att jag är glad att min gamla fina mamma Ulla kommer och ser två av showerna. Och min bästa vän Despina som flugit från Grekland för att se mig på Cirkus, hon kommer se alla tre och det värmer oerhört.

Ska du ta dig an någon annan artist och hylla i höst?
– Nej, jag kommer inte ta mig an någon annans artists musik som jag tagit mig an George Michaels musik. Däremot kanske det blir en del 2 till Freedom någon gång långt bort i framtiden, det vet man aldrig.

Vad ska du göra i sommar?
– Jag åker ut på turné med Diggiloo och är superpeppad! 26 konserter blir det och det är 20-årsjubileum för Diggiloo så det känns extra kul!