Agnethas nya singel Where do we go from here? är en småputtrig pärla som lätt fastnar och som absolut kan få hög rotation på radio just för att det är Agnetha. Det är verser som ändrar form, bryggor och snygga stick. Men nej, det är inget ABBA-sound och det ger inte alls samma gåshud som när Agnetha sjunger Don’t shut me down. Men så är det inte ABBA heller, det är Agnetha i hitmaskinen Jörgen Elofssons snygga och polerade förpackning.

I intervjun med BBC berättar Agnetha att ett helt album är på gång. Dock ett gammalt album med nya versioner (alla fans i kör: ”Men nej…”). Det är Agnethas förra album ”A ” som släpptes för tio år sedan och som nu ska få nytt liv och ny kostym.
Agnetha berättar att hon hörde en av sina gamla låtar från albumet på radio:
– Jag började fundera på vad som skulle hända om man remixade den och gjorde nya versioner av albumet.
Hon kontaktade Jörgen Elofsson som skrivit låtarna och han nappade på idén. Låtarna fick ny kostym och inspirationen till dessa har bland annat varit Elton John och Dua Lipas Cold Heart. (Låter dom en dröm i mina öron om de remixar Dance your pain away som var plattans mest givna hit).

Jörgen passade även på att spela upp en ny låt han skrivit och frågade om inte Agnetha ville spela in den.
– Jag var osäker på om jag kunde göra den, jag hade aldrig sjungit så höga toner förut och min röst är inte vad den en gång var.
Men med Jörgens stöd och coachning gick Agnetha in i studion och spelade in Where do we go from here? och nu finns den snart ute.
– Jag är väldigt stolt över den och över hela albumet, säger Agnetha till BBC.
Hon får även frågan hur hon ser på att Eurovision Song Contest hålls i Sverige nästa år då det är 50 år sedan ABBA vann med Waterloo.
–  Man vet aldrig med ABBA – men jag vågar inte säga något för jag vet inte vad de planerar, säger Agnetha. Jag vill hellre vara tyst.
Och på frågan om hennes barnbarn förstår ABBAs storhet svarar hon att flera av barnbarnen var med på premiären av Voyage i London.
– De sa, ”men mormor”. Och så grät de. De visste nog inte vad jag har hållit på med tidigare. Men jag tror de börjar förstå.

Agnethas album ”A+” släpps 12 oktober.