Berätta, vad är Gaslight för serie?
Gaslight är en underhållande och ungdomlig serie som tar upp flera aktuella samhällsfrågor. Den innehåller dramatiska element, känslosamma scener, välutvecklade karaktärer och drag- och HBTQAI+ representation. Det var en helt magisk upplevelse att vara en del av denna serie, och jag kände mig som en verklig drottning.

Hur fick du rollen?
– Tack vare Therese Lundberg, som är regissör och manusförfattare för Gaslight. Hon hade upptäckt mig online via sociala medier och hade även fått rekommendationer från Stockholmsbaserade Miss Tobi, som talade väl om mig, vilket såklart uppskattas. Hon ville verkligen att rollen skulle spelas av en riktig dragqueen, och efter några samtal och inspelningar fick jag rollen.

Vem är din karaktär Charlie?
– Min fantastiska karaktär heter Charlie, men på nätterna och helgerna går hen under namnet ”Lucy Fer.” Charlie är en individ som omfamnar allt vad HBTQ och dess rörelse står för. I början av serien är Charlie energifylld, dramatisk och självsäker, men utvecklas djupare ju längre man kommer in i serien.

På vilket sätt är ni lika/olika?
– Charlie och jag har flera likheter, men hen är lite snabbare och lite mer vass än vad jag skulle beskriva mig själv som. Charlie uttrycker sina åsikter öppet, även om det inte alltid är särskilt pedagogiskt. Vi delar en hög energinivå och ett starkt intresse för HBTQ och dragkultur. Det finns en drivkraft i karaktären som jag också ser hos mig själv i verkligheten, vilket gjorde det lättare att komma in i rollen, särskilt eftersom detta var mitt första gig med repliker någonsin.

Var skulle du säga att Charlie känner sig hemma inom HBTQ+sfären?
– Charlie är på en resa och håller på att utvecklas som individ. Han identifierar sig som icke-binär och är väldigt fluid i sin personlighet.

Är skådespeleri något du vill satsa på?
– Ja, men just nu tar jag det som det kommer och ser vart det leder mig.

Var ser man din drag-alterego Diana Wolff på scenen just nu?
– Du kan se mig överallt i Göteborg, både privat och på olika klubbar och barer. Och boka mig online via Instagram. Men jag syns oftast på Bee Kök och Bar, Club Queer på Park Lane och Gretas. Jag är otroligt glad över att drag-scenen växer, särskilt här i Göteborg, där vi har fler dragartister än någonsin tidigare. Det ser ut som en ljusare framtid helt enkelt!

Namn: Joakim Olsson
Ålder: 23 år
Bor: Göteborg
Yrke: Undersköterska
Civilstånd: Ogift, men i relation
Ser helst på TV just nu: Jag kan inte sluta titta på Ahsoka, Star Wars-geeken i mig älskar det! Och så följer jag alla säsonger av RuPauls Drag Race som går just nu.
Lyssnar helst på: Kim Petras / Troye Sivan.
Dragqueens som är up and coming som du gillar/vill hylla: Min drag-dotter Miss Angel Wolff . Och mina systrar, Sabrina Morph ,  Kendi Cane , Nathalie Marx och Alicia Marx.