Martin Edlund, mer känd som ”Mingelmartin” från Gift vid första ögonkastet, är en av fyra deltagare. För Martin var det ingen självklarhet att ställa upp.

– Det är inte så att jag tänkt köpa en bondgård bara för att få vara med i Bonde söker fru. Varför ska jag dejta på TV när jag aldrig gör det annars? Frågade jag mig själv. Ju mer de berättade om upplägget kunde jag inte låta bli att bli himla nyfiken. Och det är ju roligare att säga ja än att säga nej.

Martin berättar att han alltid varit skeptisk mot dejtingappar och att han därför inte riktigt lyckats.

– Ingen av oss som var med kände att vi helt passade in i dagens dejtingklimat och för mig var det min skepsis mot dejtingappar och vad det gör med oss som spökade, samt att jag aldrig prioriterade dejting eller gav det någon tid i mitt fullspäckade schema.

Tack vare programmet så upplever Martin att han har lärt sig mycket om sig själv.

– Jag tyckte verkligen att jag lärde mig hur mycket som helst om mig själv, mina mönster och vem jag är i relation till andra. Att ge mig själv mer tid till att reflektera och tänka efter har faktiskt redan gjort susen på många plan. Att våga visa sig sårbar och ibland göra lite avkall på sin självständighet är något jag också utmanats att jobba med och som också gett resultat.

När vi frågar om vi kommer få se honom i flera dejtingprogram skrattar Martin.

– Haha det får vi se! Nej då, jag var ju som sagt först skeptisk även till detta men ångrar inte en sekund att jag hakade på. Känner verkligen att jag lärt mig hur mycket som helst av den här resan.